Istorija u Torinu - žena prvi put sudi meč Lige šampiona

Stefani Frapar, koja ima 36 godina, prvi put u Ligi 1 je sudila 28. aprila 2019. i od tada je sakupila 18 mečeva u elitnom francuskom rangu

6394 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bibijana Štajnhaus je probila led u Bundesligi i 2017. postala prva žena koja je sudila mečeve u elitnom rangu njemačkog fudbala.

Sakupila je 23 meča u Bundesligi, 13 u Kupu Njemačke, a oprostila se 30. septembra u DFB Superkupu, u kojem je Bajern golom Džošue Kimiha u 82. minutu savladao Borusiju Dortmund.

Njemačka policajka, međutim, nikad nije sudila evropske mečeve u muškoj konkurenciji, iako je dijelila pravdu u finalu Lige šampiona za žene 2017. između Liona i Pari Sen Žermena.

Bilo je jasno da će i ta barijera nekada morati da se sruši, a čast je pripala Stefani Frapar - 36-godišnja Francuskinja držaće pištaljku na meču Juventus - Dinamo Kijev, čime će postati prva žena kojoj je pripala čast da dijeli pravdu u Ligi šampiona.

Frapar, koja ima 36 godina, prvi put u Ligi 1 je sudila 28. aprila 2019. i od tada je sakupila 18 mečeva u elitnom francuskom rangu.

Uzgred, sudila je i dva meča Lige Evrope i po jedan u kvalifikacijama za to takmičenje i u Ligi nacija. Očito je opravdala povjerenje, zbog čega će u Torinu ispisati istoriju.

Bonus video: