Duško Šarić: Nisam ja doveo biznismena iz Turske, nisam ni planirao da ponovo finansiram klub

Sari je 26. septembra imenovan za predsjednika kluba – najavio je jačanje ekipe, pripreme u Antaliji, izlazak u Evropu, izgradnju sportskog kompleksa. Danas – dva dana pred utakmicu sa Sutjeskom klub nema 3.500 hiljade eura za organizaciju meča, već moli za pomoć

35877 pregleda 43 reakcija 42 komentar(a)
Duško Šarić i Nikola Peković na stadionu pod Goricom, Foto: Savo Prelević
Duško Šarić i Nikola Peković na stadionu pod Goricom, Foto: Savo Prelević

Rudar, jedan od najtrofejnijih crnogorskih fudbalskih klubova, nalazi se u finansijskoj i organizacionoj agoniji.

Klub je ostavljen na milost i nemilost, prosjak je u svom gradu, nema novca da plati organizaciju utakmice sa Sutjeskom, već moli za pomoć i donaciju od – 3.500 hiljade eura.

To je situacija koja pogađa Duška Šarića, nekadašnjeg predsjednika iz vremena kada su u Pljevlja dolazili trofeji, koji za „Vijesti“ objašnjava kakva je bila njegova uloga u najavljenoj ekspanziji, koja je ozvaničena 26. septembra, kada je za predsjednika kluba izabran turski biznismen, kako je tada predstavljen Faruk Sari.

Priča je pomalo filmska, a možda i tipično – crnogorska.

„Prije otprilike dva mjeseca Faruk Sari je bio na razgovoru sa gradonačelnikom Pljevalja (Igor Radojičić), iznio je plan i projekat razvoja kluba. Sari je, koliko sam upoznat, ako tako mogu da kažem – provjeren - odnosno provjerene su njegove poslovne karakteristike čak i preko turske ambasade. Ja sam zatim pozvan da dođem i da pomognem, kao neko ko ima iskustva u fudbalu, ko poznaje našu klupsku scenu, neko ko ima uticaj i dobar odnos sa igračima... Nisam došao da finansiram klub i ulažem novac, jer sam to radio 11-12 godina, dok god sam mogao. Dakle, nisam ja doveo Sarija, niti sam došao da novčano pomažem i ulažem“, ističe Šarić.

On kaže da je svoj zvaničan povratak u klub, na neku od funkcija, uslovio samo jednim...

„Sariju sam rekao – kada uplati dio novca i pokaže ozbiljnost – ja sam tu. Znam da postoje dugovanja i prema fudbalerima i prema raznim povjeriocima... To sam rekao i igračima – za mene je on predsjednik kada uplati novac, od tada sam i ja uz vas. Do tada – nisam u klubu“, naglasio je Šarić.

Sari je 26. septembra imenovan za predsjednika kluba – najavio je jačanje ekipe, pripreme u Antaliji, izlazak u Evropu, izgradnju sportskog kompleksa. Danas – dva dana pred utakmicu sa Sutjeskom klub nema 3.500 hiljade eura za organizaciju meča, već moli za pomoć.

Može li se reći da je Sari izigrao sve?

„Može se reći da je izigrao gradonačelnika. Ja ne znam o čemu se radi, čujem da je u Pljevljima, da traži još vremena, jer su, navodno, neki sponzori otkazali, a razgovara sa drugim. Iskreno, mislim da od toga nema ništa“, ističe Šarić.

Nekadašnji predsjednik posebno naglašava činjenicu da Pljevlja, kao grad i privredni subjekti, nisu nikada pomagali Rudar.

„Rudnik uglja je za deset i više godina koliko sam bio u klubu dao 5.000 eura, Opština, Termoelektrana i ostali ni toliko. Navikli su, izgleda, da Duško Šarić može sve sam. Ja sam radio sve koliko sam mogao i do kad sam mogao. I u ovoj situaciji sam bio uz klub – dva puta sam ove sezone na molbu Dejana Savićevića novčano pomogao da se organizuje utakmica, kako Rudar ne bi bio kažnjen, ali ne mogu stalno, dok drugi ne čine ništa“, rekao je Šarić.

Bonus video: