Marez rješava probleme Sitija, Kavani nova snaga Junajteda

Alžirac upisao drugi het-trik u karijeri u Premijer ligi, popularni Matador junak velikog preokreta „đavola”

3272 pregleda 0 komentar(a)
Rijad Marez je upisao het-trik, Foto: Reuters
Rijad Marez je upisao het-trik, Foto: Reuters

Posljednji put kada je Rijad Marez stigao do het-trika Lester je bio šampion Engleske. Skoro pet godina (od decembra 2015) nakon što se poigravao sa Svonsijem Alžirac je zablistao u dresu Mančester sitija.

Dao je tri gola Barnliju, pokazao kako može da bude opasan, ali i poručio Pepu Gvardioli da zaslužuje možda i više minuta nego što dobija.

Bio je to sedmi het-trik u Premijer ligi ove sezone, a prije Mareza su se tri puta u jednom meču upisali Mohamed Salah, Dominik Kalvert-Luin, Son, Džejmi Vardi, Oli Votkins i Patrik Bamford. U 74 meča u startnoj postavi u Sitiju, bivši fudbaler Lestera je kombinovano kao strijelac i asistent učestvovao u 59 pogodaka.

Lorenco Insinje je majstorijom iz slobodnog udarca obilježio prvi Napolijev ligaški meč nakon smrti Dijega Maradone, dok je Edinson Kavani najzaslužniji što je Mančester junajted poslije velikog preokreta, od 0:2 do 3:2, slavio na gostovanju Sautemptonu.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ljoris (Totenhem) - nije imao mnogo posla u londonskom derbiju protiv Čelsija. Dobro se namučio da zaustavi šut Mejsona Maunta, to je bila i najveća šansa u nedjeljnom duelu na „Stamford bridžu”.

ODBRANA

Džejms (Čelsi) - kod Franka Lamparda se polako kristališu stvari u posljednjoj liniji. Džejms je postao prva opcija na poziciji desnog beka.

Romanjoli (Milan) - odigrao je kapitenski protiv Fiorentine, iako je „viola” bila u naletima u prvih 20 minuta. Romanjoli je pogodio za 1:0 i otvorio „rosonerima” put ka pobjedi.

Škrinjar (Inter) - partija Slovaka u trijumfu nad Sasuolom je možda najava sigurnijih izdanja čovjeka koji je izgubio sjaj dolaskom Antonija Kontea i promjernom formacije u 3-5-2.

SREDINA

Daglas Kosta (Bajern) - trijumf Bajerna u Štutgartu će pamtiti po prvom pogotku od kada se vratio u redove bavarskog velikana.

Fabijan Ruis (Napoli) - počeo je duel s Romom sa dvije kardinalne greške, a onda kako je vrijeme odmicalo postao problem za veziste protivnika. Njegov majstorski pogodak za 2:0 je definitivno „ubio” Derbi sunca.

De Brujne (Mančester siti) - odavno je poznato - De Brujne se ističe asistencijama. U goleadi protiv Barnlija je namjestio gol dva puta, pa je sada na brojci od 71 asistencije u Premijer ligi.

Kesi (Milan) - dao je penal, pa promašio, ali to nisu najvažniji detalji u Kesijevom izdanju protiv Fiorentine, jer je vezista iz Obale Slonovače odigrao praktično bez greške u novoj pobjedi lidera Serije A.

NAPAD

Kavani (Mančester junajted) - u Pari Sen Žermenu su priznali grešku, igrač takve klase nije smio da ode tako lako iz Grada svjetlosti. Sada je u Junajtedu i polako dolazi do vrhunske forme - donio je veliki preokret na gostovanju Sautemptonu.

Insinje (Napoli) - mnogo emocija je viđeno u Napulju posljednjih dana zbog smrti Dijega Maradone. Insinje je pogodak iz slobodnog udarca protiv Rome posvetio upravo njemu - Pibeu.

Marez (Mančester siti) - valjda su sada riješeni svi problemi sa realizacijom u Sitiju. Petarda u mreži Barnlija uz het-trik Alžirca podsjetili su na najbolja izdanja „građana”.

Bonus video: