Milinković: Odigrali smo toliko zrelo, toliko mirno...

Na posljednjih 15 mečeva u prvenstvu i Kupu Podgoričani su upisali 14 pobjeda, uz jedan remi

3701 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost je protiv Iskre u Danilovgradu nastavila ubitačnu seriju - ostvarila je šestu uzastopnu pobjedu u prvenstvu, 11. na posljednjih 12 mečeva (uz jedan remi), a čak 13. na 15 utakmica u domaćim takmičenjima od seprembra ako se računa i Kup...

Podgoričani su slavili 2:0 golovima Anta Babića i Draška Božovića i učvrstili se na prvom mjestu.

"Svaka čast igračima, čestirtke i na igri i na rezultatu. Mogli smo možda da damo još neki gol, ali ne možemo da budemo nezadovoljni - ako se sjetimo da smo ppošle godine ovdje doživjeli najteži poraz (4:1)", kazao je trener Budućnosti Mladen Milinković nakon meča.

Njegov tim je u Danilovgradu kontrolisao i igru i rezultat od finiša prvog poluvremena, kada je došao u vođstvo.

"Pobjeda je čista kao suza, nijednog momenta nije dolazila u pitanje. Ono što me posebno raduje jeste da smo pokazali kvalitet više nego do sada - odigrali smo toliko zrelo, toliko smireno, protiv za nas vrlo neugodnog protivnika kao što je iskra", dodao je Milinković.

Iskra je trenutno mnogo bliža borbi za opstanak, nego borbi za Evropu. "Čestitam Budućnosti, kada je rezultat 2:0 onda nema šta da pričate mnogo o utakmici. Mislim, ipak, da smo propustili priliku da odvedemo meč u ritam koji nama odgovara, nepažnja nas je u 44. minutu dovela u poziciju da jurimo rezultat, a to je mnogo teško protiv Budućnosti, s obzirom na tehničke i bnrzinske kvalitete koje imaju njeni igrači. Ali, opet smo se nosili dobro, odigrali bolje drugo poluvrijeme nego prvo. Idemo dalje, pokušaćemo do kraja polusezone da izvučemo što više bodova", kazao je trener Iskre Aleksandar Nedović.

Bonus video: