"Haubica" Kođa za remi Zete u Petrovcu

Petrovac poveo golom Divanovića sredinom prvog, izjednačio Kođo Nijaveđi sredinom drugog poluvremena - pravednih 1:1 pod Malim brdom

7269 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Petrovac i Zeta odrijali su neriješeno 1:1 pod Malim brdom.

Domaćin je poveo, bio bolji u prvom dijelu, dok su gosti u nastavku nakon izjednačenja propustili dvije dobre šanse da osvoje sva tri boda.

Petrovčani već osam utakmica ne znaju kako da pobijede Zetu na domaćem terenu - posljednji put su to uradili 8. aprila 2017, kada su slavili 3:1. Od tada - po četiri remija i pobjede Zete.

Iako neriješen rezultat protiv ekipe koja se bori za Evropu nije neuspjeh, ekipa Nenada Vukčevića, koja je maltene od početka sezone posljednja na tabeli, izgubila je korak u borbi za opstanak - pretposljednji Rudar je nakon trijumfa nad Iskrom pobjegao četiri boda.

Petrovac je poveo u 27. minutu golom napadača Zaima Divanovića, kome je asistirao Stojanović, izjednačio je ofanzivac iz Togoa Elom Kođo Nijaveđi, koji je poslije kornera Kalezića u 57. minutu neometan poslao pravu haubicu u mrežu.

"Ne možemo bit nezadadovoljni, remi je pravedan, mi smo bili bolji u prvom, oni u drugom poluvremenu", kazao je Nenad Vukčević, trener Petrovca.

Zeta je preko Mijata Lambulića i Aleksandra Milića imala dvije dobre situacije da preokrene rezultat.

"Iako je Petrovac posljednji na tabeli, u pitanju je kvalitetna ekipa, ovo je teško gostovanje i bod je u redu", istakao je trener gostiju Dejan Roganović.

Zeta je prekinula seriju od dvije uzastopne pobjede, ali je vezala treći meč bez poraza.

Uz dva kaznena boda zbog napuštanja meča protiv Budućnosti, Golubovčani su 4. na tabeli.

Bonus video: