Hari Kejn - i devetka i desetka Totenhema

As Sparsa je do sada u ligi pogodio osam puta uz 10 asistencija, a u duelu sa „tobdžijama“ se upisao 250. put u karijeri

6658 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Lista strijelaca u Premijer ligi govori da u ovom momentu postoje četvorica boljih golgetera od Harija Kejna - ispred njega su Dominik Kalvert-Luin, Son, Mohamed Salah i Džejmi Vardi.

Ali, Kejnov doprinos rezultatima i igrama Totenhema je neprikosnoven, pokazao je to i u derbiju protiv Arsenala gdje je bio strijelac i asistent u pobjedi 2:0.

As Sparsa je do sada u ligi pogodio osam puta uz 10 asistencija, a u duelu sa „tobdžijama“ se upisao 250. put u karijeri. Uz to, najbolji je strijelac u istoriji derbija sjevernog Londona (devet golova).

GOLMAN

Kurtoa (Real Madrid) - bilo je utakmica u kojima je i koštao „kraljevski klub“, ali se protiv Sevilje pobrinuo da jedan gol u mreži rivala bude dovoljan za pobjedu.

ODBRANA

Bonući (Juventus) - spasao je Juve, spasao je Andreu Pirla i donio trijumf prvim pogotkom u karijeri u torinskim derbijima.

Hakimi (Inter) - letio je po terenu protiv Bolonje, kretnjama izludio rivale i bio dvostruki strijelac. Ovo je onaj Hakimi iz Borusije Dortmund.

Zuma (Čelsi) - već je bio strijelac četiri puta u ligi ove sezone. Pogodio je i protiv Lidsa...

SREDINA

Fernandeš (Mančester junajted) - srce i duša ovog Junajteda. Ni odlične brojke ne otkrivaju koliko je Portugalac bitan za „crvene đavole“.

Lemar (Atletiko Madrid) - sve više liči na igrača koji je doveden iz Monaka. Dao je gol protiv Valjadolida i otvorio put ka pobjedi.

Sabicer (Lajpcig) - godinama ispod radara igra vrhunski fudbal. Čini se da je samo pitanje momenta kada će Austrijanac pojačati neki veliki evropski klub.

Milinković-Savić (Lacio) - nije Lacio briljirao protiv Specije, ali nije ni morao. Prvo asistencija, pa majstorija iz slobodnog udarca SMS-a bili su sasvim dovoljni za tri boda.

NAPAD

Kejn (Totenhem) - ostali menadžeri su ljubomorni na Žozea Murinja, jer ima najboljeg napadača u Premijer ligi, jednog od najboljih na planeti.

Insinje (Napoli) - njegova klasa se vidjela i u Krotoneu, ali Đenaro Gatuzo napominje da omaleni majstor može još bolje.

Vardi (Lester) - već je na devet pogodaka u šampionatu, biće ovo još jedna produktivna sezona.

Bonus video: