Dečić je motiv za Budućnost, Milinković: Nismo "osvetnici", samo želimo pobjede i titule

Prvi susret je završen senzacionalnom pobjedom Dečića 2:0, a drugi remijem 2:2 pod Goricom, gdje su "plavi" ispustili dva gola prednosti

3959 pregleda 6 komentar(a)
Mladen Milinković i Božidar Vuksanović, Foto: FK Budućnost
Mladen Milinković i Božidar Vuksanović, Foto: FK Budućnost

Budućnost nezadrživo grabi ka odbrani titule, ima komfornu poziciju na vrhu tabele, ali i poseban motiv za duel sa Dečićem u Tuzima, u nedjelju od 14 sati.

Ne samo da gostuje najbližem pratiocu, koji, doduše, ima 12 bodova manje i meč više, već će igrati sa jedinom ekipom koju nije savladala na dvije utakmice dosadašnjeg dijela sezone.

Prvi susret je završen senzacionalnom pobjedom Dečića 2:0, a drugi remijem 2:2 pod Goricom, gdje su "plavi" ispustili dva gola prednosti.

“Lično, ne gledam na te stvari osvetnički, a pokušavam da to prenesem i na igrače. Naš cilj je da ponovo osvojimo prvenstvo, jer ga je - kao što svi znamo - teže odbraniti, nego osvojiti. Nama ide dobro, ulazimo sa namjerom da u svakom meču osvojimo tri boda, ali da li ćemo pobijediti sve ekipe ili samo neke - to nas ne opterećuje. Ni Podgoricu, koja nam je nanijela najteži poraz od 4:0, nismo posmatrali osvetnički, gledamo rezultat, a meni je drago što postajemo takmičarski tim. Pokušaćemo da izvučemo maksimum kako bi bili korak bliže odbrani titule“, poručio je trener Budućnosti Mladen Milinković.

Prethodna dva duela bila su i kvalitetna i uzbudljiva.

"Na tim mečevima je bilo svega što fudbal čini lijepih – golova, propuštenih prilika, lijepih akcija, naboja...", rekao je Milinković.

“Kada igraju prvi i drugi, to je derbi kola, a možda i derbi polusezone. Prema prikazanom u prethodna dva duela, čeka nas zanimljiva i rezultatski neizvjesna utakmica“.

Budućnost je u velikoj seriji - vezala je osam pobjeda u prvenstvu, dok na 14 nije poražena (13 trijumfa, jedan remi). Računajući Kup takmičenje, “plavi“ su u nizu od devet trijumfa i 16 utakmica bez poraza (15 pobjeda, jedan remi).

“Znamo da neće biti lako u Tuzima, ali momci su odigrali odlično protiv Zete, shvatili su da su dobra ekipa i da kada igra svih 11 igrača da je mnogo lakše doći do cilja“, jasan je trener “plavih“.

Bonus video: