Ne pamti se ovakva dominacija: Budućnost torpedovala najbližeg rivala, borba za titulu je završena

Lider i šampion je slavio protiv Dečića u Tuzima čak sa 4:0 i uz meč manje stekao 15 bodova prednosti na vrhu tabele

19063 pregleda 48 reakcija 27 komentar(a)
Petar Grbić i Draško Božović, Foto: FK Budućnost
Petar Grbić i Draško Božović, Foto: FK Budućnost

Ovakva dominacija se ne pamti crnogorskim fudbalom – Budućnost je u direktnom duelu sa najbližim pratiocem ostvarila ubjedljivu pobjedu, potpunom dominacijom i razlikom u kvalitetu.

Lider i šampion je slavio protiv Dečića u Tuzima čak sa 4:0 i uz meč manje stekao 15 bodova prednosti na vrhu tabele.

Sudeći po svemu što su podgorički “plavi” pokazali ove jeseni, koju će završiti u srijedu utakmicom protiv Petrovca, kao i nestabilnosti rivala, borba za prvo mjesto je – završena. Fudbal, naravno, donosi iznenađenja, ali u ovom slučaju, i uz ovakvu bodovnu i igračku distancu, proljećnji preokret je praktično nemoguć...

Budućnost je protiv Dečića izašla motivisana da se revanšira za poraz na startu prvenstva (2:0) i remi pod Goricom (2:2).

Motiv je bio jak, forma odlična, pa je za pola sata već bilo 2:0.

U sedmom minutu, Draško Božović je stvorio prostor za šut i lijevom nogom sa 12-13 metara iskosa sa desne strane pogodio suprotoni ugao za deveti gol u prvenstvu.

Na 2:0 povisio je Petar Grbić, koji je dugo čekao na prvi pogodak. Sve su sjajno uradili Raičković i Ivanović – Raičković je lansirao Ivanovića, koji je iskoristio istrčavanje Ljuljanovića da ostavi loptu kapitenu, koji je nanišanio sa ivice šesnaesterca i pogodio.

Budućnost je imala dva gola prednosti protiv Dečića i u duelu pod Goricom, pa je na kraju bilo 2:2. Ipak, ovoga puta preokret nije bio ni blizu.

Sve dileme riješene su u 51. minutu, nakon kontre, koju je otvorio Grbić – Drešaj je prekinuo akciju, ali nije bio oprezan u opasnoj zoni, Božović mu je ukrao loptu, njegov šut odbranio Ljuljanović, a Ivanović ubacio “otpadak” u praznu mrežu – 0:3.

Tuzani su u akciji koja je prethodila trećem golu tražili penal, možda i zasluženo, nakon što je Babić odgurnuo Rolovića, ali se sudija Milačić nije oglasio...

Ipak, nemaju apsolutno za čim da žale, jer su gosti bili neuporedivo bolji, što su potvrdili još jednim golom iz efektne i precizne akcije – asistent Zarubica, strijelac Grbić.

Budućnost je tako ostvarila i devetu vezanu pobjedu u prvenstvu, ima šansu da niz zaokruži na deset, u duelu sa posljednjeplasiranim Petrovcem i da mirni odu na zimski odmor.

Dečić je, s druge strane, nakon sjajnog starta, u finišu usporio, doživio drugi poraz, ali da je Tuzanima neko ponudio da jesen završe ubjedljivom porazom od Budućnosti, a na drugom mjestu tabele – sigurno bi prihvatili bez razmišljanja...

Bonus video: