Murinjo protiv prvaka za potvrdu šampionskih ambicija

Liverpul i Totenhem večeras u 21 sati igraju derbi kola Premijer lige, ali i derbi dosadašnjeg dijela sezone

5058 pregleda 0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters

Premijer liga nastavlja se ubrzanim ritmom, a derbi 13. kola i derbi dosadašnjeg dijela šampionata igra se večeras (21 h) na “Enfildu”, gdje će Liverpul ugostiti Totenhem.

Večerašnji rivali imaju isti broj bodova, nalaze se na vrhu tabele, ali u meč ulaze nakon neočekivanih rezultata u prethodnom kolu. Liverpul je u nedjelju remizirao na gostovanju Fulamu, baš kao i Totenhem sa Kristal Palasom - 1:1.

I dok se od “redsa” očekivalo da budu na vrhu tabele, Sparsi predstavljaju iznenađenje. Žoze Murinjo je godinu u klubu i radi odličan posao. To priznaje i menadžer Liverpula, Jirgen Klop.

- Murinjo je pokazao nevjerovatne sposobnosti. Pretvorio je Totenhem u mašinu za golove. Imapresivni su. Čak i kada nijesu na maksimumu pobjeđuju - hvali rivala Klop.

Totenhem zaista igra odlično, a zasluge za to idu Hariju Kejnu i Hjong Min Sonu. Sjajan su tandem - Kejn ima devet golova i deset asistencija, Son 10 golova i četiri asistencije.

- Kad igrate protiv Totenhema, morate posebnu pažnju da obratite na Kejna i Sona. Njihov odnos sada funkcioniše na pravi način - upozorava Njemac.

33 gola i asistencije kombinovano ove sezone upisali su Hari Kejn i Hjong Min Son - pakleni napadački tandem Totenhema. Korejac je postigao 10 golova, drugi je na vrhu liste strijelaca Premijer lige, četiri puta je asistirao, dok sjajni Kejn ima više asistencija (10) nego postignutih golova (devet). Njih dvojica biće najveća prijetnja po odbranu Liverpula

Problem za Klopa su povrede. Matip je protiv Fulama napustio igru zbog bolova u leđima, Žota će biti odsutan jedno vrijeme, a van stroja su već Alkantara, Gomez i Van Dajk. Keita se vratio treninzima.

Liverpulov zdravstveni bilten bio je tema i Murinjove konferencije. Portugalac je u svom stilu prokomentarisao situaciju u redovima rivala.

- Mislim da Alison nije povrijeđen. Trent nije povrijeđen. Mislim da će Matip igrati. Fabinjo nije povrijeđen. Nije ni Robertson. Henderson nije povrijeđen. Vajnaldum nije povrijeđen. Salah nije povrijeđen. Firmino nije povrijeđen. Mane nije povrijeđen. Van Dajk je povrijeđen i on je veoma dobar igrač, naravno. Pokažite mi listu povrijeđniih igrača Liverpula da je uporedimo sa njihovim najboljim timom - kazao je Murinjo.

Duel na “Enfildu” propušta Garet Bejl.

- Mogu da vam dam listu povrijeđenih igrača Totenhema. Imamo dva dječaka u timu do 16 godina, koji su povrijeđeni, dva iz tima do 21 i tri iz tima do 2l3 godine. Povrijeđeni su Lamela i Tanganga i to je naša lista - briljirao je “specijalni” na presu.

Večerašnji susret jedini je u ovom kolu u kojem će prisustvovati navijači. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, London je prebačen u grupu 3, pa će tako Totenhem naredni meč kod kuće igrati bez publike.

- Zbunjen sam sa svim tim stvarima. Ne samo sa fudbalskog, već sa društvenog aspekta. Zbunjuju me kontradiktornosti. Naravno, ja sam čovjek iz fudbala, nijesam ni političar, ni naučnik. Ali, previše sam zbunjen da bih mogao da komentarišem - poručio je Murinjo.

Igra se derbi za prvo mjesto, derbi dosadašnjeg dijela sezone, ali nijesu samo Liverpul i Totenhem. Neuništivi Lester može do prvog mjesta ako na “King Paueru” savlada Everton, a derbi se završi neriješenim rezultatom.

Sve oči biće uprte u Arsenal - tim Mikela Artete, koji je izgubio šest od posljednjih osam mečeva u Premijer ligi, srozao se do 15. mjesta, dočekuje ove sezone sjajni Sautempton, koji je 4. na tabeli sa samo dva boda manje od timova na vrhu. Nekadašnji fudbaler Liverpula Mark Lorenson, koji tradicionalno tipuje tačne ishode mečeva za BBC, predviđa da će “sveci” dobiti u Londonu 2:0 - da li se agonija “tobdžija” zaista nastavlja?

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: