Klop: Apsolutno zasluženo; Murinjo: Rezultat nije pravedan

Liverpul bolji od Totenhema 2:1 golom Firmina u 90. minutu, dva trenera drugačije vidjela meč

4130 pregleda 3 komentar(a)
Murinjo i Klop nakon meča, Foto: Reuters
Murinjo i Klop nakon meča, Foto: Reuters

Treneri dva vodeća tima Premijer lige imali su različite poglede na večeras odigrani derbi na "Enfild roudu".

Liverpul je slavio sa 2:1 golom Roberta Firmina u 90. minutu i preuzeo prvo mjesto na tabeli.

Totenhem može da žali, jer je u drugom poluvremenu imao tri velike šanse kod rezultata 1:1, a Bergvajn je pogodio stativu.

"Apsolutno zaslužena pobjeda. Odigrali smo dobar meč protiv tima koji je nevjerovatan u kontranapadima, posjed lopte koji smo imali je impresivan. Istina je da su oni dali gol i imali dvije šanse, ali sve osim toga - kontrolisali smo utakmicu. Najbolji način da se branite protiv Totenhema jeste da držite loptu u nogama. Presrećan sam zbog Firmina - kakav udarac glavom, ali kakva igra, pokreti, dodavanja, koliko je otvarao prostora ostalima", kazao je trener Liverpula Jirgen Klop.

Gol Sona za izjednačenje priznat je nakon provjere VAR-a.

"To je za mene ofsajd. Mogu oni da gledaju 20 puta, da povlače linije, meni je dovoljno da vidim jednom - to je ofsajd".

Son, VAR, Ofsajd
foto: Premier league

Žoze Murinjo, trener Totenhema, drugačije je vidio utakmicu.

"Zaslužili smo da pobijedimo. Možda je remi bio pravedan, ali naš poraz - zaista, zaista, nepravedan rezultat i moramo da budemo razočarani. Oni su imali veći posjed, naravno, ali kada smo mi imali loptu, znali smo kako da ih ranimo. Morali smo da damo drugi, treći gol, da 'ubijemo' utakmicu. U ovakvim mečevima ne možete da stvorite deset šansi, samo tri ili četiri, mi smo ih imali ali nismo dali golove. Morali smo, posebno u periodu kada je Liverpul stvarno patio. Na kraju, sudbina je odlučila da oni budu pobjednici ovog meča. Po meni, na vrlo čudan način, ali to je fudbal", kazao je Portugalac.

Murinjo je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka imao kraći razgovor sa Jirgenom Klopom, ali sve se završilo osmjesima.

"Sve je u redu između nas. Njima sudije dozvoljavaju da se ponašaju tako kako se ponašaju pored aut-linije. To nije moj problem", kazao je Murinjo na kraju.

Bonus video: