Bajern u Leverkuzenu, Murinjo se plaši Vardija

Liverpul gostuje Kristal Palasu, Sparsi čekaju Lester. U Bundesligi, šampion ide na megdan lideru Bajeru

4359 pregleda 0 komentar(a)
Ima Murinjovo poštovanje: Džejmi Vard, Foto: Reuters
Ima Murinjovo poštovanje: Džejmi Vard, Foto: Reuters

Bajern je nedavnim remijem sa Lajpcigom odbranio prvo mjesto na tabeli Bundesligi, ali je potom kiks Bavaraca iskoristio Bajer i preuzeo lidersku poziciju. Sve to pred međusobni duel na „Baj areni” večeras od 18.30. U Premijer ligi, lider Liverpul gostuje Kristal Palasu, a Milan, koji vodi u Seriji A, ide na neugodno gostovanje Sasuolu.

Bajer je neporažen ove sezone u prvenstvu - igra spektakularno, a u seriji je od tri pobjede.

- Bajern je najveći mogući izazov za nas u ovom momentu - rekao je trener Peter Boš.

Velikan je, naravno, favorit, a ako ne izgubi u Leverkuzenu oboriće klupski rekord, jer je u 2020. poražen samo jednom u zvaničnim utakmicama.

Bajer ima 28 bodova, bod više od Bajerna i trećeplasiranog Lajpciga. Ekipa Julijana Nagelsmana je favorit kod kuće protiv Kelna, od kojeg mladi stručnjak do sada u karijeri nije gubio (pet pobjeda i dva remija). Šalke će protiv Arminije pokušati da prekine niz od 27 utakmica bez pobjede u ligi, a naruku mu ide tradicija jer u međusobnim mečevima nije poražen već 18 godina. Šalke je smijenio trenera javlja „Kiker”, pa se očekuje da Manuela Bauma naslijedi Hub Stevens.

Liverpul je u srijedu srušio Totenhem i ostao sam na vrhu Premijer lige i tu poziciju će braniti u Londonu protiv Palasa. Sparsi, s druge strane, dočekuju Lester. Žoze Murinjo priznaje - plaši se Džejmija Vardija.

- Može da igra u svakom timu u Premijer ligi. Fenomenalan je - istakao je Portugalac.

Mančester juanjted dočekuje Lids u jednom od derbija kola, dok Mančester siti gostuje Sautemptonu.

U Španiji se derbi, makar prema tradiciji, igra na “Nou kampu” između Barselone i Valensije. Lider Atletiko čeka Elće, a 14. kolo se zatvara duelom Eibara i Real Madrida...

Milan je i dalje prvi u Seriji A, ali nakon dva vezana remija ima samo bod više od Intera. „Rosoneri” ni sjutra protiv Sasuola neće moći da računaju na Zlatana Ibrahimovića (opet se povrijedio), dok „nerazuri” jure šestu pobjedu zaredom - rival je Specija. Juventus gostuje Parmi, a derbiji su Atalanta - Roma i Lacio - Napoli.

Bonus video: