Leo Mesi - lakoća postizanja golova, Oblak objasnio: Ne znaš ni gdje će, ni kad će da šutira

Mesi je sinoć oborio rekord Pelea po broju golova u dresu jednog kluba - 644. put je pogodio u dresu Barselone, a godinama je Oblak jedna od njegovih "žrtava"

6301 pregleda 28 reakcija 4 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

"On gleda moje noge. Ako napravim korak u jednu stranu, on će to vidjeti i šutirati u drugu. Zato je najbolji. Zato je teško igrati protiv njega. On ne gleda, ali sve vidi, uvijek. On gleda loptu, ali gleda i tebe. On vidi sve".

Ovako je Jan Oblak, možda i najbolji golman na svijetu, opisao kako izgleda susret na terenu sa Leom Mesijem.

Mesi je sinoć oborio rekord Pelea po broju golova u dresu jednog kluba - 644. put je pogodio u dresu Barselone, a godinama je Oblak jedna od njegovih "žrtava".

Atletiko je tek nedavno poslije punih 10 godina pobijedio Barselonu u prvenstvu (1:0) - od 17 mečeva na kojima je branio protiv Barselone, Oblak je na deset iz mreže vadio loptu koju je iza njega poslao Mesi.

"Dao mi je mnogo golova. Previše. Ali, on je veliki igrač, najbolji. Tako da ne žalim mnogo. Znam samo da ponekad ne razumijem kako tako lako daje golove. Nekad mi se čini da je unio loptu u gol, da nije ni šutirao".

Tri puta je Mesi dao gol Oblaku u 86. minutu utakmica, kada se čini da je sve gotovo.

"On je čudan. Ponekad ti se čini da ga kontrolišeš, da ga nigdje nema, ali odjednom, u sekundi, on sve promijeni. Sa njim nekad ne znaš, moraš da budeš 100 posto skoncentrisan. Veliki problem je što u analizi njegovih šuteva ne dobijaš ništa - niti možeš da znaš gdje će, a što je još teže - kad će da šutira. On je jedinstven po tome, zaista ne možeš ništa da predvidiš".

Oblak smatra da odbrambeni igrači njegovog tima uvijek urade dobar posao, ali...

"Ponekad ti se čini da si ga blokirao i da može samo da doda loptu, a on krene u dribling. Ili, čini ti se da će da šutira, napravi takav pokret, a on proslijedi loptu", objasnio je Oblak.

Bonus video: