Zašto je Srbija smijenila Muslina: Nismo htjeli da zbog njega izgubimo talente

Muslin je smijenjen nekoliko nedjelja nakon što je izborio sa Srbijom prvi plasman na neko takmičenje poslije osam godina
4 komentar(a)
Slavoljub Muslin, Foto: AP/BETA
Slavoljub Muslin, Foto: AP/BETA
Ažurirano: 28.12.2017. 11:39h

Slavoljub Muslin smijenjen je sa mjesta selektora Srbije jer FSS nije želio da rizikuje i izgubi talente poput Sergeja Milinkovića-Savića i Nemanje Radonjića.

Muslin je smijenjen nekoliko nedjelja nakon što je izborio sa Srbijom prvi plasman na neko takmičenje poslije osam godina.

"Prije i poslije utakmice u Beču protiv Austrije mnogo ljudi me je pitalo zašto Marko Arnautović ne igra za Srbiju. Niko nije rekao da je kriv neki bivši selektor, svi su rekli da je krivo rukovodstvo Saveza. Istine radi, FSS je tada želio da Marko igra za Srbiju, a koliko znam želio je i Marko. Nije bio pozvan i izabrao je drugu reprezentaciju. A ko bi bio kriv da su Milinković-Savić, Veljković, Radonjić za šest mjeseci otišli da igraju za drugu reprezentaciju? Kokeza i Bunjevčević. Zato je došlo do razlaza. Ti momci su budućnost srpskog fudbala i nismo htjeli da dopustimo da ne igraju za Srbiju", rekao je predsjednik FSS Slaviša Kokeza za Nedeljnik.

On je dodao da je od Muslina traženo da ti momci samo debituju za A tim na azijskoj turneji, kako bi ih Srbija obezbijedila za sebe i da niko nije tražio da ih vodi na Mundijal u Ruusiju, ali da je on to odbio.

"Za nas je to bilo nerazumljivo i nismo htjeli da prihvatimo. Imamo odgovornost za budućnost srpskog fudbala i ti momci treba da donesu mnogo radosti naciji i kada Kokeza više ne bude predsjednik FSS, a Muslin selektor", istakao je Kokeza.

Prvi čovjek FSS je kao primjer Muslinovog odbijanja naveo njegov komentar poslije utakmice Lige Evrope između Nice i Lacija, na kojoj je Milinković-Savić postigao dva i namjestio jedan gol.

"Tada mi je rekao da je Sergej bio jedan od najgorih na terenu. Mislio sam da ga nisam dobro čuo, pitao sam ga pričamo o utakmici Nica - Lacio na kojoj ste vi bili, a on kaže: Da, bio je jedan od najgorih na terenu", rekao je Kokeza.

Bonus video: