Svim selektorima novi ugovori, samo je Hadžibegić bivši

On je, makar, ispunio cilj, za razliku od Miodraga Vukotića, koji je sa U-21 selekcijom ostvario najgori rezultat od osamostaljenja. Mlada reprezentacija je bila posljednja u kvalifikacionoj grupi 6, iza Španije, Sjeverne Makedonije, Izraela, Kazahstana i Farskih Ostrva, ali je selektor dobio povjerenje da nastavi rad

5545 pregleda 21 reakcija 18 komentar(a)
Sa današnje sjednice Izvršnog odbora FSCG, Foto: FSCG
Sa današnje sjednice Izvršnog odbora FSCG, Foto: FSCG

Svi „preživješe”, sem Faruka Hadžibegića - tako bi se, ukratko, moglo prokomentarisati odluke Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore.

Članovi fudbalske „vlade” su jednoglasno izabrali Miodraga Radulovića za novog selektora „hrabrih sokola” i zahvalili se nekadašanjem saigraču Dejana Savićevića iz reprezentacije SFRJ, kojem ugovor ističe 31. decembra.

Hadžibegić je uveo nacionalni tim u B Ligu nacija, iako je njegov tim dobar utisak ostavio samo protiv Kipra.

On je, makar, ispunio cilj, za razliku od Miodraga Vukotića, koji je sa U-21 selekcijom ostvario najgori rezultat od osamostaljenja. Mlada reprezentacija je bila posljednja u kvalifikacionoj grupi 6, iza Španije, Sjeverne Makedonije, Izraela, Kazahstana i Farskih Ostrva, ali je selektor dobio povjerenje da nastavi rad.

Ugovori su produženi i selektorima pionirske reprezentacije (U15) Goranu Perišiću, ženskih selekcija Mirku Mariću i futsal nacionalnih timova, Svetu Ljesaru.

Slobodan Drašković je sa U17 prešao na U19 reprezentaciju, koju je donedavno vodio Milorad Peković. Kadete će umjesto Draškovića voditi Radovan Kavaja.

Saopštenje FSCG prenosimo u cjelosti.

„Trinaesta sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2017-21 održana je danas u Kući fudbala u Podgorici”.

„Jednoglasnom odlukom Izvršni odbor imenovao je Miodraga Radulovića, 53-godišnjeg trenera iz Podgorice, za selektora seniorske reprezentacije Crne Gore. Radulović će na klupi ‘hrabrih sokola’ zamijeniti Faruka Hadžibegića kojem 31. decembra 2020. godine ističe ugovor sa Fudbalskim savezom Crne Gore”.

„Izvršni odbor zahvalio se se bosansko-hercegovačkom stručnjaku na saradnji i profesinalnom odnosu tokom angažmana u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore i poželio uspjeh u nastavku trenerske karijere”.

„Saradnja je produžena sa selektorom mlade (U-21) reprezentacije Miodragom Vukotićem, selektorom pionirske (U-15) reprezentacije Goranom Perišićem, selektorom ženskih selekcija Mirkom Marićem i selektorom futsal selekcija Svetom Ljesarom”.

„Omladinsku (U-19) reprezetnaciju predvodiće Slobodan Drašković kojeg će na mjestu selektora kadetske (U-17) reprezentacije naslijediti Radovan Kavaja, trener koji je tokom karijere vodio seniorske timove Mogrena, Lovćena, Mladosti i Grblja”.

„Na današnjoj sjednici usvojeni su izvještaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o jesenjoj polusezoni u Telekom 1. CFL, Amplitudo 2. CFL, Omladinskoj, Kadetskoj, Ženskoj i Futsal ligi Crne Gore”.

„Izvršni odbor prihvatio je i predlog kalendara takmičenja za proljeni dio sezone 2020/21 prema koje takmičenje u Telekom 1. CFL počinje 19. februara i završava se 27. maja”.

„Izvršni odbor zahvalio se klubovima na odgovornom odnosu prema individualnom i kolektivnom zdravlju, poštovanju Smjernica za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19 i svih mjera i preporuka nadležnih državnih organa čime su stvorili uslove za nesmetano odvijanje svih takmičenja u kojima je odigrano 550 utakmica”, piše u saopštenju.

Bonus video: