Rahim Sterling - Pepov savršeni vojnik

Bivši napadač Liverpula učestvovao u 150 golova Sitija od kada je Katalonac postao menadžer

1963 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada je Pep Gvardiola u ljeto 2016. postao menadžer Mančester sitija bio je to jasan znak koliko su „građani” porasli kao klub.

Kasnije su sa Kataloncem obarali mnoge rekorde u Premijer ligi, a uz njega je u veliki broj igrača napredovao i došao do vrhunskog nivoa.

Ni kod jednog fudbalera, međutim, to nije vidljivo kao kod Rahima Sterlinga, koji je u Siti došao godinu prije Pepa.

Momak koji je fudbalski proizvod Kvins Park Rendžersa i Liverpula, pod Gvardiolinim vođstvom je do sada učestvovao u ukupno 150 golova Sitija - postigao ih je 96, podijelio je 54 asistencije (posljednju u nizu u subotu protiv Njukasla)...

Predstavljamo igrače koji su obilježili „Boksing dej” u Premijer ligi:

GOLMAN

Meslije (Lids junajted) - možda ga je sudija i „pomilovao” kada je poništio gol Barnliju zbog navodnog faula, ali je činjenica da Lids ima golmana kojeg čeka velika budućnost.

ODBRANA

Sais (Vulverhempton) - Totenhem je dugo vodio, branio prednost od 1:0, ali je dozvolio toliko opasnih prekida Vulvsima da je na neki način prizvao remi. Bod domaćinu donio je marokanski štoper u samom finišu preciznim udarcem glavom poslije kornera.

Tirni (Arsenal) - odbrana je odradila dobar posao protiv Čelsija, a bivši fudbaler Seltika je bio od koristi i u napadu, jer je iznudio penal u duelu sa Risom Džejmsom.

Andersen (Fulam) - četiri remija zaredom imaju „kotidžersi”, u toj seriji su primili dva gola. Odbrana je odjednom postala dio tima na koji može da se osloni menadžer Skot Parker.

SREDINA

Džaka (Arsenal) - osporavan, često kritikovan, uglavnom s pravom. Švajcarac nije omiljen lik među navijačima „tobdžija”, ali je na sve što preživljava u Londonu odgovorio evrogolom iz slobodnog udarca protiv Čelsija.

Ndombele (Totenhem) - već u 57. sekundi je bio strijelac, a do 70. minuta, dok ga Žoze Murinjo nije izveo iz igre, bio je najbolji pojedinac Sparsa.

Gindogan (Mančester siti) - za sve ove godine, ispostavilo se da je Njemac, uz Kevina de Brujnea, vezista u kojeg Pep Gvardiola ima najviše povjerenja. Gindogan je na „Boksing dej” načeo Njukasl, pomogao Sitiju da rutinski dođe do pobjede.

Bruno Fernandeš (Mančester junajted) - imao je mnogo grešaka u duelu sa Lesterom, ali je i pored toga zaslužan za svaku opasnost pred golom „lisica”. Portugalac je bio asistent kod prvog gola, strijelac za 2:1, ali „đavoli” su morali da se zadovolje remijem na „King Paueru”.

NAPAD

Sterling (Mančester siti) - pod Gvardiolinom komandom je u dresu Sitija čak upisao 96 golova i 54 asistencije.

Bamford (Lids junajted) - na mala vrata je sa Lidsom ušao u Premijer ligu. A sada, nakon što je pogodio 10 puta u 15 mečeva, svi dobro znaju ko je Patrik Bamford.

Mane (Liverpul) - njegova minijatura je donijela prednost „redsima” protiv Vest Broma. Navijači su očekivali goleadu, ali šampion je neočekivano izgubio dva boda.

Bonus video: