Kapelo uporedio Dibalu i Savićevića: Ima sve što je potrebno, samo da sredi misli

"Fizička sprema mora da bude na 100 odsto, ali i mora da sredi misli i da se suoči sa rivalima, saigračima, trenerom, pa i samim klubom. Zahtjevi su veliki”, kazao je Kapelo

6900 pregleda 20 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Fabio Kapelo i Dejan Savićević imali su često komplikovan odnos, ali legendarni italijanski trener više puta ga isticao koliko je cijenio crnogorskog asa dok su sarađivali u Milanu.

Pokazao je to i sada, kada je govorio o statusu Paula Dibale, sjajnog Argentinca iz Juventusa.

Kapelo je Dibalino fudbalsko umijeće uporedio sa Savićevićevim.

“Šta se dešava sa Dibalom? Objašnjenje je - koronavirus, pogotovo za igrača poput Dibale koji tek treba da postane pravi muškarac. Dibala ima sve što je potrebno da bi bio šampion. Može da igra u timu sa Ronaldom i Moratom, kada su spremni. Podsjeća me na Savićevića. Ima veliki kvalitet, ima ono što je potrebno", rekao je Kapelo.

Dibala oscilira u formi, nije standardan kod Pirla.

"Fizička sprema mora da bude na 100 odsto, ali i mora da sredi misli i da se suoči sa rivalima, saigračima, trenerom, pa i samim klubom. Zahtjevi su veliki”, kazao je Kapelo.

On smatra da bi argentinski fudbaler trebalo da dobije novi ugovor u Juventusu. Pregovori idu teško i sporo, kao da obje strane nisu sigurne šta žele. Aktuelni ističe 2022. godine

"On bi trebalo da ostane, a ako bih odlučivao sa kim bih ga zamijenio - to je samo jedan igrač. Hari Kejn”, kazao je Kapelo.

Bonus video: