Ronaldo u pohodu na još jedan rekord

Portugalac dao dva gola za Juventus na startu 2021, sada je na brojci 758 i pomjerio je Pelea sa drugog mjesta vječne liste strijelaca

7272 pregleda 1 komentar(a)
Ronaldo slavi gol protiv Udinezea, Foto: Reuters
Ronaldo slavi gol protiv Udinezea, Foto: Reuters

Dvadesetu godinu zaredom Kristijano Ronaldo pogađa mreže, posljednjih 15 sezona to radi na surov način - u svakoj od tih sezona je imao učinak od 20 i više golova.

Kada je CR7 u pitanju ništa odavno nije iznenađenje, a pobjeda Juventusa nad Udinezeom u nedjelju, u kojoj je učestvovao s dva pogotka i asistencijom, pamtiće se po tome da je Portugalac iza sebe ostavio čuvenog Pelea.

Ronaldo je, naime, na brojci od 758 golova u karijeri i na drugom je mjestu vječne liste strijelaca. Ima gol više od Pelea, te jedan manje od Jozefa Bikana. Jasno je i da će rekord češkog napadača veoma brzo biti srušen, navijači Juvea vjeruju već sjutra veče kada „stara dama“ u derbiju Serije A gostuje Milanu.

Luis Suares vodi Atletiko Madrid ka tituli u Španiji, dok je Lautaro Martines stigao do prvog het-trika u dresu Intera...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Donaruma (Milan) - trener Beneventa Filipo Inzagi je nakon meča sa „rosonerima“ proglasio Donarumu najboljim čuvarem mreže na planeti. Sve što su „vještice“ poslale ka golu Donaruma je zaustavio...

ODBRANA

Tirni (Arsenal) - jedan od malobrojnih igrača Arsenala koji ove sezone igra konstantno dobro. Bivši kapiten Seltika je zablistao protiv Vest Broma i prelijepim golom najavio sigurnu pobjedu „tobdžija“ u Birmingemu.

Karsdorp (Roma) - povrede, loša forma, toliko čekani odlazak... Sve to je iza Holanđanina koji je sada nezamjenjiv desni bek u Romi. Nekadašnji fudbaler Fejnorda je asistirao kod pobjedonosnog pogotka Edina Džeka u duelu sa Sampdorijom.

Kjer (Milan) - vratio se u startnu postavu lidera Serije A i opet pokazao koliko je bitan za Stefana Piolija. Pored njega je i Alesio Romanjoli makar 30 odsto sigurniji.

SREDINA

Smit Rou (Arsenal) - Mikel Arteta nema problem s tim da pruži šansu mladima, Smit Rou mu za povjereje vraća višestruko. Arsenal ima budućnost, iako sadašnjost ne izgleda blistavo...

Gindogan (Mančester siti) - bio je ključ dominacije Sitija protiv Čelsija, čovjek koji je natjerao rivala da potpuno pomjeri linije tima. Postigao je i gol za 1:0 i lansirao „građane“.

Amiri (Bajer) - genijalnost i gol sličan onom koji je prije više od 20 godina postigao Denis Bergkamp u duelu Arsenala i Njukasla. Majstorija, ipak, nije donijela ništa, jer je njegov Bajer poražen u Frankfurtu.

De Jong (Barselona) - sada već liči na igrača iz Ajaksa, kada je fudbalska Evropa vidjela o kakvom se potencijalu radi. Ronald Kuman dobro zna njegove kvalitete, zato mu je i dao poziciju u kojoj je bliže golu protivnika.

NAPAD

Martines (Inter) - prošlu godinu je zatvorio golom Veroni, a prvi het-trik u dresu Intera je proslavio u goleadi protiv Krotonea na startu 2021.

Ronaldo (Juventus) - nakon duuela sa Udinezeom - gdje je pogodio dva puta - CR7 je postao drugi najbolji strijelac svih vremena. Sada je na brojci 758.

Suares (Atletiko Madrid) - koliko je odlaskom oslabio Barselonu, a koliko je pojačao snagu Atletika vidi se iz sedmice u sedmicu u La Ligi, vidi se i po stanju na tabeli. „Kolćonerosi“ su favoriti za titulu, Urugvajac je sa devet golova, koliko imaju i Jago Aspas i Đerard Moreno, prvi na listi strijelaca.

Bonus video: