NAJSTARIJE TAKMIČENJE NA SVIJETU

FA Kup - "Karamelama" trebali produžeci, Runijev Derbi ispao od amatera

U četvrtu rundu FA Kupa plasirali se Lester, Everton, Fulam, Šefild junajted...

2108 pregleda 0 komentar(a)
Everton je uz mnogo muke eliminisao Roteram, Foto: Reuters
Everton je uz mnogo muke eliminisao Roteram, Foto: Reuters

Favoriti su uglavom prošli u četvrtu rudnu FA Kupa, najstarijeg takmičenja na svijetu, ako se pod senzacijom ne smatra ispadanje drugoligaša Derbi kaunija od amaterskog kluba Čorlija.

Nije toliko iznenađenje, jer su "ovnovi" pogođeni koronavirusom, pa je njihov trener Vejn Runi na teren morao da pošalje mladi tim - igrače ispod 23 godine.

Očekivalo se, međutim, da će Derbi uprkos svemu opravdati ulogu favorita, ali kandidaziti za prvi tim nisu bili dorasli zadatku - tim iz Nacionalne lige sjever slavio je 2:0 golovima izjvesnih Hola u 10. i Kalvelija u 84. minutu.

"Za ekipu koja u Nacionalnoj ligi sjever nakon četiri kola ima nula bodova, doći do 4. kola FA Kupa je nevjerovatan poduhvat", kazao je trener Čorlija Džejmi Vermiljo.

Danas na stadionu Čorlija
Danas na stadionu Čorlijafoto: Reuters

"Sada smo na mapi i to je važan podsticaj. U središtu smo pozornosti i prija nam ovaj publicitet. Sekundarna, ali ne i zanemarljiva, je finansijska strana. Zaradili smo ovom pobjedom 250 hiljada funti, što će nam puno značiti", dodao je trener Čorlija.

Iako iz amaterska lige, Čorli nije nepoznat - 2013. je eliminisao Vigan, tada aktuelnog pobjednika FA Kupa.

U narednu rundu prošli su Everton, koji je golovima Tosuna i Dakura, ali ovog drugog tek u produžetku, izbacio Roteram (2:1), zatim Lester koji je napunio mrežu Stouka u gostima (4:0, golovi Džastina, Olbrajtona, Peresa i Barnsa), kao i Šefild junajted, koji još nema pobjedu u Premijer ligi ove sezone, ali je u FA kupu u gostima slavip protiv Bristola - 3:2.

Fulam je u malom londonskom derbiju pobijedio Kvins Park Rendžers u gostima, 2:0 u produžecima - golovima Rida u 104. i Kebana u 105+3. minutu.