PLJEVLJACI SE STABILIZUJU

Duško Šarić se vraća u Rudar i mijenja koncepciju: Bićemo klub koji stvara igrače

"Rudar će biti klub koji će kroz afirmaciju mladih fudbalera izdržavati sam sebe", kazao je Šarić, najavivši da je klubu obećana pomoć od strane Opštine Pljevlja, Rudnika uglja, Elektroprivrede...

21808 pregleda 407 reakcija 19 komentar(a)
Šarić sa igračima Rudara nakon osvajanja Kupa 201. godine, Foto: Savo Prelević
Šarić sa igračima Rudara nakon osvajanja Kupa 201. godine, Foto: Savo Prelević

Duško Šarić, tvorac najvećih uspjeha Rudara, ponovo je na čelu pljevaljskog kluba.

"Tačno je da sam se vratio. Rudar je nešto bez čega ne mogu da živim i prosto sam osjećao obavezu da se vratim", kazao je Šarić za "PV portal".

Finansijski oporavak Rudara najavljen je još septembra prošle godine, kada je za predsjednika imenovan turski biznismen Faruk Sari, dok je Šarić postavljen za člana uprave, kao podrška.

Umjesto oporavka, međutim, uslijedio je finansijski kolaps, pljevaljski klub je čak i preko medija molio za pomoć da organizuje utakmicu.

Sari tada nije uradio ono što je obećao...

"Ja sam tada samo pozvan da dođem i da pomognem, kao neko ko ima iskustva u fudbalu, ko poznaje našu klupsku scenu, neko ko ima uticaj i dobar odnos sa igračima... Nisam došao da finansiram klub i ulažem novac, jer sam to radio 11-12 godina, dok god sam mogao. Nisam ja doveo Sarija, a rekao sam mu - kada uplati dio novca i pokaže ozbiljnost - ja sam tu", kazao je Šarić "Vijestima" krajem novembra.

Od Sarija, međutim, nije bilo koristi, a Duško Šarić je prihvatio da se i zvanično vrati u klub sa kojim je kao predsjednik osvojio dvije titule i tri od čak četiri Kupa Crne Gore.

"Ja i moji saradnici nećemo imati platu, već ćemo svoj posao obavljati isključivo volonterski. Normalno je da ću ja, tačnije firma koju vodim, ulagati u klub, ali to će zavisti od zarade i uspješnosti obavljanja poslova. Ono što je važno, obavili smo sastanak sa predsejdnikom Opštine Igorom Golubovićem koji je obaćao da će loklana uprava izdvojiti oko 120 hiljada eura za Rudar. Takođe, u godišnjem finansijskom planu Rudnika uglja predviđeno je 50 hiljada eura za Rudar, a isto toliko je predviđeno planom EPCG. Nadamo se da će novo rukovodstvo prepoznati značaj ulaganja u pljevaljski sport i da će ulaganja i narednom periodu biti izdašnija", kazao je danas Šarić za PV portal.

Za razliku od prethodnog perioda kada je Šarić vodio klub, a kada su u Pljevlja stizali najbolji igrači i treneri, koncepcija će ovoga puta biti drugačija.

"Rudar će biti klub koji će stvarati igrače i koji će kroz afirmaciju mladih fudbalera izdržavati sam sebe. Prioritet je opstanak i tu neme priče, ako se kojim slučajem ukaže prilika za nešto više pokušaćemo da je iskoristimo", kazao je Šarić.

Prvi dio sezone Pljevljaci su završili na 8. poziciji - u zoni baraža, ali sa istim brojem bodova (22) kao sedmoplasirano Jezero.

Ekipa koju predvodi Vuko Bogavac sjutra će početi pripreme za novu sezonu, a glavni dio priprema obaviće u Ulcinju, gdje će se preseliti 30. januara.

Preporučujemo za Vas