Zašto nema mjesta za Benzemu u Francuskoj: Dešan ne zaboravlja teške optužbe

Benzema će uskoro na sudu morati da se brani od optužbi da je učestvovao u iznudi, tako što je bio grupe koja je tražila novac od Valbuene prijeteći da će objaviti njegov kontroverzni seks snimak

5465 pregleda 0 komentar(a)
Didije Dešan, Foto: Reuters
Didije Dešan, Foto: Reuters

Nepozivanje Karima Benzeme u nacionalni tim Francuske je godinama "vruća tema".

As Reala je dugo jedan od najboljih napadača u Evropi, ali Didije Dešan ga ne želi u timu.

Kao razlog se najčešće u medijima navodi da 32-godišnji fudbaler nema mjesta u ekipi zbog poznatog slučaja sa Matjeom Valbuenom.

Benzema će uskoro na sudu morati da se brani od optužbi da je učestvovao u iznudi, tako što je bio grupe koja je tražila novac od Valbuene prijeteći da će objaviti njegov kontroverzni seks snimak.

Ipak, Dešana su više pogodile Karimove riječi iz 2016. godine.

Benzema je tada rekao da je selektor pod jakim uticajem "rasističkih struktura u Francuskoj, te da zbog toga ne zove igrača alžirskog-arapskog porijekla".

"Te riječi su ostavile ožiljak, ja to ne mogu da zaboravim. Rekao je to što je rekao i prešao granicu. Te riječi su uticale na mene, na moju porodicu. Pretrpjeli smo verbalno, a i fizičko nasilje, posljedice su mogle da budu mnogo teže. Mi ne možemo da zaboravimo. Ja ne mogu da zaboravim. Nikada neću zaboraviti", rekao je Dešan.

Benzema već više od pet godina nije reprezentativac.

Bonus video: