Žurnal: Krstajić ostaje selektor reprezentacije Srbije

1 komentar(a)
Mladen Krstajić, Foto: Fss.rs
Mladen Krstajić, Foto: Fss.rs
Ažurirano: 23.12.2017. 15:50h

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ostaće selektor državnog tima, prenijeli su danas beogradski mediji.

Kako je prenio Sportski žurnal, nekadašnji reprezentativac će naslijediti na klupi Srbije Slavoljuba Muslina i predvodiće državni tim na Svjetskom prvenstvu u Rusiji narednog lejta, u Ligi nacija UEFA (2018), kao i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Krstajić uživa povjerenje čelnih ljudi Fudbalskog saveza Srbije i "za dan-dva", odlukom Izvršnog odbora FSS, ili Odbora za hitna pitanja FSS, zvanično će naslijediti Muslina, naveo je Žurnal.

Kao kandidati za selektora Srbije pominjani su Dragan Stojković, Aleksandar Stanojević, Ivan Jovanović i Veljko Paunović.

Žurnal je naveo da je Krstajića u prvi plan izbacila turneja po Aziji, donosno utakmice sa Južnom Korejom (1:1) i Kinom (2:0), kao i promjena sistema rada.

"Pružanje prilike mlađim igračima i provera potencijalnih a neophodnih osvježenja, doprinijeli su da reprezentacija u etar pošalje ljepšu sliku od dotadašnje, a Mladen Krstajić gotovo preko noći izbije u prvi plan među potencijalnim kandidatima za novim selektorom", piše u Žurnalu.

Pred Krstajića biće postavljeno nekoliko ciljeva, "da se reprezentacija ne obruka" kao na prethodnim prvenstvima planete u Njemačkoj (2006) i Južnoj Africi (2010), da prođe grupu, kao i da oformi respektabilnu reprezentaciju za naredna takmičenja, naveo je Sportski žurnal.

Bonus video: