Siti se u finišu izvukao protiv četvrtoligaša

Čeltenam - Siti 1:3, ali su domaći vodili do 81. minuta. Tim Pepa Gvardiole dao tri gola u finišu za prolazak u osminu finala najstarijeg takmičenja na svijetu

5599 pregleda 0 komentar(a)
Ovako je Čeltenam poveo protiv Sitija, Foto: Reuters
Ovako je Čeltenam poveo protiv Sitija, Foto: Reuters

Na malom stadionu "Vadon roud" meč je tokom prvog poluvremena bio nakratko prekinut zbog vaterometa, da bi u nastavku dugo mirisalo na senzaciju.

Domaći Čeltenam, član Lige 2, četvrtog ranga engleskog takmičenja, poveo je u 1/16 finala FA Kupa protiv Mančester sitija.

Čeltenam
foto: Reuters

Klasično ostrvski - dugačko ubacivanje iz auta, gužva u šesnaestercu, realizacija Elfija Meja, koji je doskora igrao amaterski fudbal, i ekipa Pepa Gvardiole našla se u neočekivanom problemu, pola sata prije kraja.

Pep Gvardiola
foto: Reuters

Domaći su čak čuvali prednost do posljednjih deset minuta, gosti su panično promašivali šanse, engleski internet portali pisali da se sprema jedna od najvećih senzacija posljednjih godina u najstarijem takmičenju na svijetu...

Čeltenam
foto: Reuters

A onda su se "građani" konačno pribrali - u samo tri minuta, golovima Fila Fodena u 81. i Gabrijela Žezusa u 84. minutu preokrenuli su rezultat i izborili plasman u osminu finala. Feran Tores je sudijskoj nadoknadi pogodio za 1:3.

Senzacija na "Vadon roudu" na kraju nije bila baš tako blizu, kako se dugo činilo...

Gabrijel Žezus
foto: Reuters

Siti će u osmini finala igrati u gostima protiv Svonsija, člana Čempionšipa, koji je ranije danas dao pet golova Notingem Forestu (5:1).

U osminu finala FA Kupa prošli su i Vest Hem (4:0 kući protiv Roterama), Šefild junajted (2:1 kod kuće protiv Plimuta), Brajton (2:1 protiv Blekpula)...

Eliminsan je aktuelni pobjednik, Arsenal, koji je danas izgubio u Sautemptonu 1:0.

Bonus video: