Tuhel debitovao - Čelsi podijelio bodove sa Vulverhemptonom

Čelsi - Vulverhempton 0:0, Barnli - Aston Vila 3:2

5172 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dan nakon zvanične promocije i jednog odrađenog treninga sa ekipom, Tomas Tuhel je debitovao na klupi Čelsija, a "plavci" su na "Stamfordu" odigrali neriješeno protiv Vulverhemptona (0:0) u 20. kolu Premijer lige.

Prvi Tuhelov sastavi bio je: Mendi, Aspilikueta, Silva, Ridiger, Čilvel, Kovačić, Žoržinjo, Ziješ, Haverc, Hadson-Odoi i Žiru.

Na terenu prvi put u startnoj postavi poslije 13 vezanih mečeva nije bilo Mejsona Maunta, koji je šansu dobio u 82. minutu. Osim njega u nastavku su u igru ušli Ejbraham i Pulišić.

Čelsi je imao više loptu u posjedu, ali su gosti na "Stamford" došli da se brane i sačuvaju mrežu, što su na kraju i uspjeli. Mogli su i do gola, ali je nakon jednog udarca Neto pogodio prečku.

Nakon ovog remija Čelsi je osmi i ima 30 bodova, dok su "vukovi" sa 23 boda na 13. poziciji.

A do bitna tri boda došli su fudbaleri Barnlija, koji su na svom terenu bili bolji od Aston Vile - 3:2.

Na "Tarf Muru" prvi su poveli gosti - igrao se 14. minut kada je Oli Votkins pogodio na asistenciju Meta Targeta.

Sa minimalnom prednošću Vile ekipe su otišle na odmor, da bi u drugom dijelu viđena prava goleada - domaći su izjednačili u 52. minutu golom Bena Mija, da bi u 68. minutu Džek Griliš ponovo doveo goste u vođstvo.

Prednost Aston Vile trajala je osam minuta - u 76. je izjednačio Dvajt Meknil, a tri minuta kasnije mrežu Martineza zatresao je i Kris Vud.

Barnli je 15. na tabeli sa 22 boda, Aston Vila na desetoj poziciji ima sedam poena više.

Bonus video: