RAJAN GIGS OTKRIO DA SU MBAPE I ŽEZUS MOGLI NA OLD TRAFORD

Kad klub ne posluša legendu: Kako je Junajted izgubio dva asa za pet miliona funti

"Prije tri godine sam gledao i Mbapea i Žezusa. To su bila djeca ogromnog potencijala. Šefu skautskog tima sam jednostavno rekao - 'uzmi ih'. Ako ko zna kako bi trebalo da izgleda fudbaler Junajteda onda sam to ja. Nisu me poslušali", rekao je Gigs
2 komentar(a)
Gigs, Foto: Beta/AP
Gigs, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.12.2017. 08:56h

Rajan Gigs, najtrofejniji fudbaler Mančester junajteda svih vremena, otkrio je da je čelnicima kluba savjetovao da kupe Kilijana Mbapea i Gabrijela Žezusa mnogo prije nego što su njih dvojica postali svjetske zvijezde.

On je, međutim, naglasio da je od odlaska Aleksa Fergusona 2013. godine, Junajted izgubio viziju i da njegove riječi niko nije ozbiljno shvatio.

"Prije tri godine sam gledao i Mbapea i Žezusa. To su bila djeca ogromnog potencijala. Šefu skautskog tima sam jednostavno rekao - 'uzmi ih'. Ako ko zna kako bi trebalo da izgleda fudbaler Junajteda onda sam to ja. Nisu me poslušali", rekao je Gigs.

Velšanin je rekao da bi sadašnji asovi PSŽ-a i Mančester siti koštali "ne više od pet miliona funti".

"Savjetovao sam da klub obezbijedi njihove transfere kada postanu punoljetni, a da ih pozajmi klubovima u kojima igraju. Tako je radio Junajted, dok je imao Fergija i viziju. To se izgubilo", rekao je Gigs.

Mbape (18) je prošlog ljeta prešao iz Monaka u PSŽ za 150 miliona eura, dok je Žezus od januara prošle godine u Mančester sitiju, koji je Palmeirasu platio 33 miliona eura.