Tuhel: Ako je ovo naša polazna osnova, jedva čekam da vidim gdje ćemo završiti

"Titula je daleko, moramo da budemo realni"

4718 pregleda 0 komentar(a)
Tuhel, Foto: Reuters
Tuhel, Foto: Reuters

Novi menadžer fudbalera Čelsija Tomas Tuhel rekao je da je ekipa možda izgubila šansu za borbu za titulu u Premijer ligi, ali da mu je igra protiv Vulverhemptona pokazala dobru osnovu za budućnost.

Tuhel je u srijedu uveče prvi put predvodio Čelsi, dan pošto je preuzeo ekipu poslije otkaza koji je na "Stamford Bridžu" dobio Frenk Lampard. Čelsi je sinoć odigrao neriješeno (0:0) protiv Vulverhemptona, pa je londonska ekipa osma na tabeli poslije 20 kola u Premijer ligi.

Tuhel je imao samo jedan trening sa ekipom uoči utakmice.

"Razočaran sam što nismo pobedili, igrači su zaslužili zbog napora koji su uložili. Ali, rekao sam im u svlačionici da nema mjesta razočaranju i sumnjama. Zadovoljan sam uloženom energijom, bili smo organizovani i nismo dozvolili kontranapade protiv jedne od najopasnijih ekipa. Bili smo hrabri, igrali smo hrabro kao ekipa i u napadu i u odbrani", rekao je Tuhel, prenio je Skaj.

"Igrači koji su ušli sa klupe su imali dobar uticaj, a igrači koji nisu ušli u igru imali su dobar stav. Bilo je teško, ali nismo gubili na intezitetu i zbog toga sam srećan. Ako je ovo naša polazna osnova, jedva čekam da vidim gdje ćemo završiti", dodao je nemački trener.

Upitan o ciljevima Čelsija u ovoj sezoni, Tuhel je rekao: "Titula je daleko, moramo da budemo realni".

"Kada potpišete za Čelsi ili dodjete u klub kao trener, potpišete i očekivanja borbe za trofeje - Premijer liga, Liga šampiona i sva takmičenja u Kupu. To je apsolutno jasno. Ali, moramo da budemo realni, a u ovom trenutku, mnogo nas bodova dijeli do četvrtoplasiranog. Moramo svakodnevno da radimo na detaljima i napretku u igri, a bodovi će doći, apsolutno sam uvjeren", naveo je.

Čelsi zaostaje pet bodova za Vest Hemom na četvrtom mjestu, koje vodi u Ligu šampiona, a 11 bodova za prvoplasiranim Mančester sitijem, koji ima i utakmicu manje.

"Ne mora mnogo toga da se popravlja. U ekipi je zanimljiva mješavina iskusnih igrača, ličnosti i talentovanih momaka. Vidim vrlo zahtjevnu ligu koja fizički izvlači sve iz igrača. Kada sam došao zatekao sam grupu koja je bila potpuno otvorena za naše ideje, uvjerenja i taktiku. Osjećao sam se veoma dobro zbog toga, pošto to želite kada dolazite", rekao je Tuhel.

"Ova igra je nivo. Navikao sam da stvaram posebnu energiju i atmosferu koja je potrebna da bi se otvorila mogućnost da pobjeđujete na svaka tri dana u ovakvoj ligi. Vjerujem da to možemo svakoga dana. Izgradićemo tim protiv koga niko neće željeti da igra. To je za mene izazov, da uradim to što prije", dodao je Tuhel.

Bonus video: