Preko Antalije do Evrope: Zeta zna ambicije za proljeće

Fudbaleri Zete u nedjelju putuju u Antaliju - sjutra test meč sa Adrijom, prije okršaja sa Vorsklom, Dnjeprom, Uralom i Arsenalom iz Tule

4370 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Plasman u Evropu prioritetni je cilj Zete u predstojećoj polusezoni.

Tim iz Golubovaca tri puta je u prethodne četiri sezone nastupao na evropskoj sceni, ali je do tog plasmana dolazio rasterećeno, bez velike presije, po pravilu sa najmlađim timom u ligi.

Dolaskom trenera Ratka Dostanića, ali i povratkom napadača Petra Orlandića (obijica su svojevremeno bila u Crvenoj zvezdi), ljestvica ambicija je ove zime podignuta barem za jedan stepenik više.

Simbolično, do Evrope se stiže preko Antalije - fudbaleri Zete će od 1. do 14. februara boraviti u svojoj staroj bazi, gdje će na najbolji mogući način moći da se pripreme za ono što ih čeka na proljeće, ali i da odmjere snage sa respektabilnim evropskim klubovima.

"Od nas se očekuje da dođemo do Evrope, imamo šanse i kroz prvenstvo i kroz Kup i vjerujem da ćemo na kraju ispuniti očekivanja navijača i uprave kluba", kazao je trener Ratko Dostanić.

Zeta je prvi dio sezone završila na 6. mjestu, sa tri boda manje od četvrte pozicije - koja potencijalno vodi na evroscenu, a sa šest manje od trećeg mjesta, koje garantuje plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, novoformirano takmičenje Uefe.

Golubovčani su i u polufinalu Kupa, tek treći put od 2006. godine, a rivali za trofej su im Budućnost, Dečić i Iskra.

Ratko Dostanić
Ratko Dostanićfoto: sportclub.mk

"Momci su trenirali odlično prethodnih dana. Sada je na njima da napreduju u tehničko-taktičkom smislu kroz test utakmice. Na okupu je 26-27 igrača, a spisak od 25 koji će putovati na pripreme u Antaliju saopštiću u subotu", dodao je Dostanić.

Prije odlaska u Antaliju, gdje će odmjeriti snage sa ukrajinskim Vorsklom i Dnjeprom, te ruskim Uralom i Arsenalom iz Tule, Zeta će na svom terenu odigrati prvi kontrolni meč - sjutra (subota) rival je Adrija, a meč počinje u 13 sati.

Već se, međutim, zna da Golubovčani u nastavak sezone ulaze sa nešto izmijenjenim timom.

"Sa nama više nisu Kođo i Jamoa, a za sada smo se, osim Orlandićem, pojačali sa Andrejom Pupovićem, koji pokriva poziciju lijevog bočnog i koji je ranije bio u Crvenoj zvezdi, a jesenas igrao u Vršcu", zaključio je Dostanić.

Bonus video: