"Mesigejt": Prvi osumnjičeni demantovao da je podijelio medijima detalje "faraonskog ugovora"

"Ovo je veoma ozbiljna stvar, jer je nelegalno proslijediti medijima ugovor fudbalera. Lako je optuživati, ali ovo nije šala. Svako ko me optužio naći će se na sudu", kazao je Bartomeu

2918 pregleda 0 komentar(a)
Bartomeu i Mesi, Foto: Barcelona
Bartomeu i Mesi, Foto: Barcelona

Bivši predsjednik Barselone Đosep Marija Bartomeu demantovao je da je lično on medijima predao povjerljivi dokument - ugovor Lea Mesija - koji je uzburkao svjetsku javnost.

"El Mundo" je objavio detalje "faraonskog ugovora", po kome je Argentinac koštao Barselonu više od pola milijarde eura, bruto.

Klub je najavio istragu, jer su profesionalni ugovori poslovna tajna, a prvi "osumnjičeni" bio je Bartomeu, sa motivom da pokaže koliko je Barsa bila izdašna prema najboljem fudbaleru, a koji je ljetos želio da ode.

"Ovo je veoma ozbiljna stvar, jer je nelegalno proslijediti medijima ugovor fudbalera. Lako je optuživati, ali ovo nije šala. Svako ko me optužio naći će se na sudu", kazao je Bartomeu.

On je, pritom, i branio Mesija.

"Sve što je dobio, Mesi je zaradio, i sa fudbalskog i sa komercijalnog aspekta. Da nije bilo pandemije, Barselona bi bez problema ispunila sve obaveze", kazao je Bartomeu.

On je u oktobru podnio ostavku, nasljednik će biti izabran početkom marta.

Ostavio je Barsu u teškoj finansijskoj situaciji sa 1,3 milijarde eura duga.

Bonus video: