Inter - Juve: Prvi čin u polufinalu Kupa

„Nerazuri” su 17. januara na „Đuzepe Meaci” nadigrali aktuelnog šampiona i slavili 2:0 golovima Artura Vidala i Nikola Barele, a večeras je ipak ulog nešto manji, jer će se igrati i revanš narednog utorka u Torinu

5569 pregleda 0 komentar(a)
Duel Brozovića i Morate, Foto: REUTERS
Duel Brozovića i Morate, Foto: REUTERS

Tačno 16 dana nakon velikog derbija u Seriji A Inter i Juventus će odmjeriti snage i u polufinalu Kupa Italije.

„Nerazuri” su 17. januara na „Đuzepe Meaci” nadigrali aktuelnog šampiona i slavili 2:0 golovima Artura Vidala i Nikola Barele, a večeras je ipak ulog nešto manji, jer će se igrati i revanš narednog utorka u Torinu.

- Imamo 180 minuta u kojima će biti teško na svaki način. Znamo snagu Juvea - rekao je Antonio Konte.

Interova snaga nije ista pred ovaj duel u kojem neće biti suspendovanih Romelua Lukakua i Ašrafa Hakimija, ali Konte ne brine:

- Prinudno će odmoriti pred ligaški meč za vikend. Ne mijenja se ništa u našoj koncepciji, igraće Aleksis Sančes - dodao je Konte.

Derbi Italije u Seriji A je pokazao snagu Intera i limite Juvea...

- Juve je zabolio taj poraz i dolazi veoma motivisan. Ovo su utakmice u kojima se svaka greška skupo plaća, ali kakav god bude epilog, u revanšu pada odluka - istakao je trener „nerazura”.

Juve je nakon tog poraza od Intera savladao Napoli u borbi za trofej u Superkupu, onda i bio bolji u prvenstvu od Bolonje i Sampdorije.

- Ta utakmica nam je poslala jasnu poruku i pokazala da uvijek moramo da se ponašamo kao Juventus. Inter nam je održao lekciju i sada želim da vidim na terenu ekipu koja je svjesna svojih mogućnosti - rekao je Andrea Pirlo.

Juve je rekorder u Kupu sa 13 trofeja (posljednji 2018), dok je Inter slavio sedam puta, a posljednji prije 10 godina. Drugi polufinalni par čine Napoli i Atalanta, prvi meč se igra sjutra u Napulju. „Azuri” brane pehar u ovom takmičenju, a ove sezone će se finale igrati u Milanu 19. maja.

Bonus video: