Korona "pojela" fudbalsko tržište: Nikad manje novca za transfere, Lajpcig napravio najbolji posao

Tako je najskuplji transfer prošlog mjeseca bio prelazak Saida Benrahme iz Brentforda u Vest Hem za 23.1 milion eura. Benrahma je već bio na pozajmici u Londonu, Vest Hem je sada otkupio njegov ugovor

6288 pregleda 0 komentar(a)
Dominik Sobošaji, Foto: Leipzig
Dominik Sobošaji, Foto: Leipzig

Neobičan prelazni rok završen je u ponedjeljak u ponoć, a kada se napravi bilans zaključak je - koronavirus je "pokosio" fudbalsko tržište.

Izostalo je ludilo posljednjeg dana, veliki klubovi nisu bili aktivni - iako je januarsko tržište uvijek znatno skromnije od ljetnjeg, ne pamti se da su najvažniji transferi bili pozajmice ili oni bez odštete.

Tako je najskuplji transfer prošlog mjeseca bio prelazak Saida Benrahme iz Brentforda u Vest Hem za 23.1 milion eura. Benrahma je već bio na pozajmici u Londonu, Vest Hem je sada otkupio njegov ugovor.

Vest Hem je bio akter i drugog najvećeg posla - prodao je napadača Sebastijana Alera Ajaksu za 22.5 miliona, što je najveći transfer u istoriji holandskog kluba.

Vjerovatno najbolji posao obavio je Lajpcig, sa "partnerom" iz Red Bul grupe - iz Salcburga je stigao visoko rangirani Mađar Dominik Sobošlaji za 20 miliona eura. Talentovani vezista je došao 1. januara, ali neće debitovati prije marta, zbog povrede.

Mančester junajted je platio Atalanti 21 milion eura za Amada Dijala, 18-godišnjeg krilnog napadača iz Obale slonovače, koji će se kaliti u U23 timu, dok je Monako za 20 miliona doveo 21-godišnjeg Senegalca Krepina Dijatu iz Briža.

To su svi transferi veći od 20 miliona eura. Skromno, nikad skromnije...

Zato su "odjeknule" pozajmice, uz "minimalne" isplate, između dva i tri miliona - Muse Dembelea iz Liona u Atletiko, Martina Odegarda iz Reala u Arsenal, Ozana Kabaka iz Šalkea u Liverpul, Luke Jovića iz Reala u Ajntraht, Arkadijuša Milika iz Napolija u Olimpik Marsej...

Te pozajmice uglavnom imaju opciju kupovine na kraju sezone...

Takođe, pričalo se i o besplatnim igračima - Mesutu Ozilu koji je Arsenal zamijenio Fenerbahčeom, te povratku Marija Mandžukića na veliku scenu, u dresu Milana

Bonus video: