Marušić u stilu Del Pjera, Salah kao Raš, povratak Destra

Egipatski napadač četvrtu godinu zaredom postiže 20 ili više golova u dresu Liverpula

4386 pregleda 0 komentar(a)
Adam Marušić slavi gol protiv Atalante, Foto: SS Lazio
Adam Marušić slavi gol protiv Atalante, Foto: SS Lazio

Još 19. decembra prošle godine Mohamed Salah je ušao s klupe i bio dvostruki strijelac za Liverpul u ubjedljivoj pobjedi nad Kristal Palasom - 7:0.

Više od mjesec je trajao golgeterski post egipatskog napadača u Premijer ligi, a onda je izašao iz krize i zablistao opet u Londonu - ovog puta protiv Vest Hema.

Salah je ponovo bio dvostruki strijelac, pa je četvrtu sezonu zaredom na brojci od 20 ili više pogodaka u svim takmičenjima.

To u dresu „redsa” nije uradio niko još od Jana Raša iz sredine osamdesetih godina prošlog vijeka.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Donaruma (Milan) - lider Serije A je upisao novi trijumf, ovog puta u Bolonji. Mladi čuvar mreže je kod vođstva 1:0 odbranio dva zicera napadačima domaćina...

ODBRANA

Alonso (Čelsi) - nije igrao još od septembra, a onda je Franka Lamparda na klupi zamijenio Tomas Tuhel. Španac je dobio šansu i iskoristio je golom protiv Barnlija.

Marušić (Lacio) - nakon četiri asistencije ove sezone u Seriji A je stigao i prvi gol, i to kakav. Crngorski reprezentativac je majstorijom otvorio put Laciju ka pobjedi u Bergamu.

SREDINA

Milinković-Savić (Lacio) - nije dao gol, niti je upisao asistenciju. Ali, u gotovo svakom dodiru s loptom srpski vezista je napravio razliku u duelu sa Atalante.

Kjeza (Juventus) - polako hvata ritam i liči na igrača kojeg je Juve toliko želio dok je briljirao u Fiorentini. Šest pogodaka ove sezone, uz četiri asistencije, govore da je Kjeza jedan od važnijih igrača kod Andree Pirla.

Parti (Arsenal) - povrede su ga usporile na startu sezone, sada se vraća u formu. Kada on igra Arsenalova sredina je mnogo, mnogo agresivnija na oba dijela terena.

Saul (Atletiko Madrid) - jedan od simbola Atletika igra još jednu konstantnu sezonu. Kako stvari stoje, ovo je šampionska godina za Atletiko.

NAPAD

Salah (Liverpul) - u tri dana je nadigrao odbrane Totenhema i Vest Hema. Protiv Sparsa se nije upisao, ali u duelu sa „čekićarima” jeste dva puta - oba maestralno.

Lukaku (Inter) - sedmicu u kojoj se sukobio sa Zlatanom Ibrahimovićem je završio na pravi način - golovima protiv Beneventa. Belgijanac je do sada u karijeri postigao 150 ligaških pogodaka.

Destro (Đenova) - bio je zaboravljen, ali se vratio na velika vrata - već devet puta se upisao u listu strijelaca.

Mesi (Barselona) - priča o ugovoru „koji uništava Barsu” mu nije smetala da u svom stilu pogodi iz slobodnog udarca protiv Atletik Bilbaoa.

Bonus video: