Prvi poraz Budućnosti u predsezoni: Greške u odbrani, Rotor preokrenuo

Član ruske Premijer lige slavio je 2:1 nakon preokreta

7438 pregleda 5 komentar(a)
Sa meča Budućnost - Rotor, Foto: Rotor
Sa meča Budućnost - Rotor, Foto: Rotor
Ažurirano: 06.02.2021. 18:29h

Fudbaleri Budućnosti doživjeli su prvi poraz u predsezoni u Antaliji - nakon pobjede nad Olimpikom iz Donjecka 1:0, remija 2:2 sa ukrajinskim Dnjeprom, izgubili su od Rotora iz Volgograda.

Član ruske Premijer lige slavio je 2:1 nakon preokreta.

Budućnost je povela u 67. minutu, kada je Anto Babić iz drugog pokušaja pogodio gol rivala, nakon centaršuta Vučića.

Rotor, 14-plasirani sastav ruskog elitnog ranga, poravnao je devet minuta kasnije, preko Venecuelanca Ponsea - odbrana Budućnosti nije bila skoncentrisana tokom prekida igre i naizgled bezopasnog ubacivanja.

I drugi gol "plavi" su primili zbog nedovoljno agresivne i organizovanje postavke u defanzivi, drugi put nisu dobro reagovali na centaršut i povratnu loptu sa desne strane - Alejnik je pratio akciju i u 86. minutu drugi put matirao Dragojevića.

"Da ne bude da filozofiram, ali poraz može da bude dobar ukoliko izvučemo pouke. Rezultat protiv Rotora može da nam pomogne uprkos tome što nije onaj koji smo htjeli“, rekao je trener Mladen Milinković.

“Umor od treninga i utakmica jeste prisutan. Međutim, i protivnici su nam kvalitetniji iz meča u meč, a Rotor je odlična ekipa koja zna da igra na rezultat. Rusima nije lako parirati, jer su agresivni i disciplinovani. Bilo je momenata kada smo bili dobri, ali isto tako je jasno da je smo nešto lošije odigrali nego do sada. Možda i zbog toga umora, ali takav nam je posao.

Budućnost je meč počela u sastavu Dragojević - Milić, Đuričković, Babić, Vučić - Mirković, Raičković, Božović - Grbić, Ivanović, Mrvaljević.

Od 46. je igrao Terzić umjesto Božovića, dok je Vujačić zamijenio Mrvaljevića u 75. minutu.

Budućnost od 9.30 ujutro po našem vremenu igra protiv drugoplasiranog tima Druge lige Rusije - ekipe Krila Sovjetov.

Bonus video: