Najveći trenerski promašaj Junajteda: Mogu da vodim bilo koji klub na svijetu

On je tri puta biran za najboljeg trenera Premijer lige, dok je vodio Everton, ali je na klupi Junajteda ostao samo deset mjeseci, iako je 2013. godine potpisao šestogodišnji ugovor, kao prvi trener u post-Fergusonovoj eri
0 komentar(a)
Mojes, Foto: Reuters
Mojes, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.12.2017. 15:52h

Dejvid Mojes, nekada jedan od najboljih engleskih trenera i čovjek koga je Aleks Ferguson izabrao kao nasljednika, u procesu je trenerske rehabilitacije.

Nakon sjajnih rezultata sa Evertonom, na klupi Mančester junajteda je zakazao, ništa bolje nije prošao ni u Real Sosijedadu i Sanderlendu.

Sada je u Vest Hemu i počeo je dobro. Od njegovog dolaska klub iz Londona je pobjegao iz opasne zone, a na posljednje tri utakmice osvojio je sedam bodova, pobijedivši Čelsi i Stouk, uz remi sa Arsenalom.

Dobar početak novog izazova vratio je samopouzdanje 54-godišnjem Škotlanđaninu...

"Ja sam sposoban da vodim bilo koji klub na svijetu, pa i Vest Hem. Došao sam ovdje da pokažem šta znam. Moja reputacija nije stvorena napamet, radio sam nešto dobro u karijeri. Sada želim da se vratim na taj put", kazao je Mojes.

On je tri puta biran za najboljeg trenera Premijer lige, dok je vodio Everton, ali je na klupi Junajteda ostao samo deset mjeseci, iako je 2013. godine potpisao šestogodišnji ugovor, kao prvi trener u post-Fergusonovoj eri.

Dobio je otkaz i u Real Sosijedadu, u novembru 2015, nakon godinu na klupi, dok je prošlog ljeta podnio ostavku u Sanderlendu, koga nije uspio da spasi ispadanja iz Premijer lige.