Klop: Mnogi su očekivali da ćemo se okliznuti; Nagelsman: Ovakve greške se uvijek kažnjavaju

Liverpul bolji od Lajpciga u prvom meču osmine finala Lige šampiona

4692 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Liverpula, Foto: Reuters
Fudbaleri Liverpula, Foto: Reuters

U sjenci meča u Barseloni ostao je susret Lajpciga i Liverpula - šampion Engleske je u prvom meču osmine finala Lige šampiona na neutralnom terenu u Budimpešti sa 2:0 savladao njemačku ekipu.

Tim Jirgena Klopa napravio je krupan korak ka četvrtfinalu. Golove su postigli Mohamed Salah i Sadio Mane.

"Teška utakmica. Bili smo dobri, ali ovo je samo prva utakmca. Znam da su mnogi priželjkivali da se okliznemo. Ipak, momci su uspjeli i srećan sam zbog njih", rekao je posle meča menadžer Liverpula Jirgen Klop.

"Redsi" su oba gola postigli nakon grešaka zadnje linije rivala.

"Mislim da je rezultat realan. Kontrolisali smo igru. Ovakav meč nam je bio potreban. Lajpcig na terenu može da izgleda poput čudovišta, što može da se vidi u Bundesligi", rekao je Klop.

Trener Lajpciga, Julijan Nagelsman nije bio previše razočaran igrom svoje ekipe.

"Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno. Liverpul je imao posjed, ali bez šansi za pogodak. Mi smo pogodili stativu. U drugom poluvremenu smo igrali bolje, ali je trebalo da imamo više loptu u posjedu. Napravili smo greške, koje se kažnjavaju na svakom meču. Završnica nam je bila loša i o tome moramo da razgovaramo", rekao je Nagelsman posle meča.

Revanš na "Enfildu" je desetog marta.

"Logično - moramo da postignemo dva gola kako bismo meč uveli u produžetke. Pokazali smo da možemo da im pariramo", zaključio je Nagelsman.

Bonus video: