Savović: Prihvatamo greške, ali ne može sudija da nas psuje i vrijeđa

"Gospoda koja nam šalju sudije, koja ih vaspitavaju - treba da ih nauče da ne mogu da vrijeđaju i psuju trenere i igrače", revoltiran je trener Jezera Milija Savović

16891 pregleda 201 reakcija 10 komentar(a)
Milija Savović, Foto: Vijesti
Milija Savović, Foto: Vijesti

Duel između Jezera i Zete na kampu FSCG obilježio je buran završetak meča, kada sudija Predrag Radovanović nakon indirektnog udarca i velike gužve u petercu nije svirao očigledan penal za Plavljane (jedan igrač Zete rukom je odbranio udarac), nakon čega je u velikim protestima podijelio žute kartone dvojici igrača Jezera.

Još prije toga, početkom drugog poluvremena, Radovanović je isključio trenera domaćih Miliju Savovića.

Zeta je na kraju sačuvala 1:0 i ostvarila prvu pobjedu pod novim trenerom Ratkom Dostanićem.

Trener Jezera Milija Savović nije želio da priča o fudbalu, o igri...

"Ne bih poslije ovoga govorio o fudbalu, ne zbog sudijskih grešaka, jer pogriješi svako, ali ova gospoda koja nam šalju sudije, koja ih vaspitavaju - treba da ih nauče da ne mogu da vrijeđaju i psuju trenere i igrače. Ako se već oni tako ponašaju - onda moraju da istrpe kada im se vrati istom mjerom. Ovo današnje ponašanje je skandalozno. Šta je on, sila neka - on pravi greške za koje treba nas da kažnjava", revoltiran je Savović, koga je Predrag Radovanović isključio u finišu.

"Prihvatam sve, ja sam prigovorio energičnije, zbog čega sam dobio žuti karton, ali ne može poslije toga sudija da me vrijeđa i psuje. Ako već psuje, onda treba da istrpi ono što mu se kaže poslije toga. A, da ne pričam o greškama. Vidjeli ste šta se desilo - greška je, u redu, iako smo svi vidjeli penal osim on. Ali - ne možemo da se vrijeđamo. Ako sam ja poznat kao neko ko remeti red na terenu neka me kazne mjesec, dva ili tri. Ali, takvo ponašanje sudije nikako nije u redu. Pod nervozom sam i nema potrebe da pričamo o nečem drugom, čestitam Zeti, a njenom treneru Dostaniću želim dobrodošlicu u crnogorski fudbal", kazao je Savović.

Dostanić je krenuo pobjedom.

"Teška utakmica, znali smo da je Jezero tvrdo, da igra dobar fudbal - odigrali smo dobar meč, odigrali su oni, bila je dobra utakmica poslije šest nedjelja priprema. Čestitam mojim igračima, mislim da su zasližemo pobijedli", kazao je Dostanić.

Bonus video: