Savić i Marušić na elitnoj sceni

Prve utakmice osmina finala Lige šampiona - Atletiko u Bukureštu protiv Čelsija, Lacio u Rimu protiv Bajerna (21 h)

4595 pregleda 0 komentar(a)
Savić, Foto: Reuters
Savić, Foto: Reuters

Crnogorski reprezentativci Stefan Savić i Adam Marušić biće večeras na najelitnijoj mogućoj sceni - Atletiko je u prvom meču osmine finala Lige šampiona domaćin Čelsiju, ali na neutralnom terenu u Bukureštu, dok Lacio u Rimu igra sa aktuelnim prvakom Evrope, Bajernom.

Zbog novog soja koronavirusa i nemogućnosti putovanje iz Engleske u Španiju bez 14-dnevnog karantina, Atletiko će dočekati Čelsi u Rumuniji, ali na stadionu za koji ga vežu lijepe uspomene - “kolćonerosi” su 2012. na Nacionalnoj areni podigli trofej Lige Evrope.

- Igranje u neutralnom terenu? Ne moramo da trošimo vrijeme i energiju na stvari na koje nemamo uticaj. Presrećni smo što igramo ovo takmičenje svake godine. Ne razmišljamo ni o čemu sem o sjutrašnjoj utakmici. Čeka nas veoma jak protivnik, ofanzivno jak, koji je puno napredovao nakon promjene trenera - kazao je Stefan Savić, veliki adut Dijega Simeonea u odbrani.

- Igramo u Bukureštu, ali to ne smije da nam bude izgovor. Želimo da pobijedimo - dodao je kapiten “kolćonerosa“, Koke, koji je te 2012. godine igrao u Bukureštu finale protiv Atletik Bilbaoa (3:0).

Na klupi Čelsija u grupnoj fazi sjedio je Frenk Lampard, ali se od tada mnogo toga promijenilo. Na “Stamford“ je stigao Tomas Tuhel, Njemac koji je prošle sezone odveo PSŽ do finala Lige šampiona.

- Atletiko je težak tim. Igra dobro u La Ligi, konstantni su. Simeone je trener koji fosrira svoju igru, fudbaleri ga prate i kao tim vrijedno rade - poručio je tehnički direktor Čelsija, Petr Čeh.

Nakon dvije decenije pauze Lacio će igrati u drugoj fazi Lige šampiona. U sezoni 2000/2001 u drugoj fazi takođe se igralo po grupama, a “nebeskoplavi“ su u konkurenciji Real Madrida, Lidsa i Anderlehta zauzeli posljednje mjesto. Nakon toga, tim iz Rima je još tri puta igrao u LŠ, ali u nokaut fazu nije prolazio. Sve do ove sezone, kada je u grupi sa Borusijom iz Dortmunda, Klub Brižom i Zenitom osvojio drugo mjesto.

U ekipi Lacija biće crnogorski reprezentativac Adam Marušić, koji prvi put u karijeri igra mečeve nokaut faze Lige šampiona. On je u grupnoj fazi bio standradan - odigrao je šest mečeva i zabilježio asistenciju. Ipak, najveća snaga Rimljana je napadač Ćiro Imobile. Italijan je u grupnoj fazi postigao pet golova.

Marušić
Marušićfoto: Reuters

- Biće teško protiv Bajerna. Pokušaćemo da damo sve od sebe u oba meča. Nećemo mijenjati stil igre i prilagođavati im se. Bajern igra napadački, totalni fudbal i biće nam teško da zaustavimo njihove napadače. Tražićemo im slabosti i pokušati da ih iskoristimo - rekao je Imobile.

U Bajernu znaju odakle im prijeti najveća opasnost.

- Favoriti smo, ali moramo oprezno ući u meč. Znamo koliko je Imobile opasan. Mislim da se Robert Levandovski raduje ovom okršaju - rekao je golman Bajerna, Manuel Nojer.

Imobile je snaga Lacija, a Levandovski glavna uzdanica Bajerna. Biće to susret prošlosezonske Zlatne kopačke i najboljeg igrača 2020. godine u izboru Fife.

- Lacio je sjajan tim. To su dokazali prošle godine kada su se borili za Skudeto. Biće težak meč, moramo se dobro spremiti - poručio je u najavi meča Levandovski, koji je ove sezone već postigao 31 gol u svim takmičenjima.

Revanši su na programu 17. marta.

Bonus video: