U Zagrebu samouvjereni pred revanš sa Krasnodarom, Dinamo blizu osmine finala

Prije dvije godine Dinamo je u 1/16 finala izbacio Viktoriju Plzen, a potom u osmini finala ispao od Benfike

3632 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Nakon što su u Krasnodaru pobijedili sa 3:2, fudbaleri zagrebačkog Dinama korak su do drugog plasmana u osminu finala Lige Evrope u posljednje tri sezone.

"Modri" su čak 49 godina čekali na "evropsko proljeće", a sada drugi put u posljednje tri sezone mogu i do osmine finala.

Prije dvije godine Dinamo je u 1/16 finala izbacio Viktoriju Plzen, a potom u osmini finala ispao od Benfike.

Ove sezone prva "proljećnja" prepreka je ruski Krasnodar, a Dinamo je iz hladne Rusije donio pobjedu 3:2.

"Približava se velika i važna utakmica. U prvoj smo napravili odličan rezultat, ali u revanšu moramo biti još skoncentrisaniji i efikasniji, još kompaktniji jer je to jedini put da potvrdimo rezultat iz prve utakmice," kazao je Dinamov trener Zoran Mamić na službenoj konferenciji uoči sutrašnjeg susreta.

Mamić je istakao kako se u ekipi osjeća veliko samopouzdanje i vjera u svoje mogućnosti.

"Igrači to pokazuju na terenu. Imamo dobar gard i govor tijela, imamo vjeru s pokrićem. Ova ekipa može puno, može još više," dodao je Mamić.

Iako je hrvatski prvak u Rusiji slavio sa 3:2, Mamić je naglasio da neće braniti rezultat iz prve utakmice već će igrati na pobjedu.

"Dinamo nije ekipa koja će se braniti, mi želimo da dobijemo utakmicu kao što smo željeli da dobijemo i u Krasnodaru. Samo s takvom idejom u glavi možemo doći do dobrog rezultata i plasmana dalje."

Dinamov kapiten Arijan Ademi je naglasio kako "imaju dobar rezultat iz prve utakmice, ali da to ništa ne znači".

"U četvrtak moramo biti još bolji ako želimo dalje," kazao je dodavši: "Prije svega moramo popraviti realizaciju, imali smo dosta prilika koje nismo iskoristili. Moramo igrati još čvršće i jače. Krasnodar je opasna ekipa koja ima odlične individualce koji su u stanju svašta da naprave. Moramo biti spremni i znati da im odgovorimo."

Bonus video: