Udineze šokirao Inter, Napoli lider, Roma u finišu srušila Kaljari

Kraj velike serije milanskog velikana
0 komentar(a)
Udineze, Foto: Beta/AP
Udineze, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.12.2017. 21:58h

Interova serija bez poraza ove sezone je završena kada je malo ko u to vjerovao - protiv Udinezea na "Đuzepe Meaci".

"Zebre" su u prvom meču 17. kola slavile rezultatom 3:1 u Milanu tako što su surovo kaznile Interove promašaje u prvom poluvremenu, ali i dvije greške Davidea Santona, direktnog krivca za prva dva gola gostiju.

Udineze je poveo u 14. minutu golom Kevina Lazanje, ali je već u 16. Mauro Ikardi izjednačio i vratio stvari na početak.

Činilo se da će Inter opet doći na svoje, dominirao jei do odmora stvorio dovoljno šansi da povede, a šok je uslijedio u nastavku kada se uglavnom pitao protivnik.

Udineze je opet poveo u 61. preko Rodriga de Paula nakon što je penal skrivio Santon i već tada je postalo jasno da Inter teško može da preokrene stvari u nastavi niz pobjeda na svom terenu.

"Znali smo da će seriji bez poraza nekada doći kraj. To je prirodno. Ali, problem je što smo u ovom meču pobijedili sami sebe, greške su nas koštale ovog rezultata", rekao je trener Intera Lućano Spaleti.

Slovak Milan Škrinjar je pogodio prečku za izjednačenje, a onda je 15 minuta prije kraja Čeh Antonin Barak iz kontranapada kaznio domaćina...

A prvo mjesto je preuzeo Napoli, koji je pobijedio Torino sa 3:1 u gostima.

Sve je bilo jasno već nakon pola sata kada su Napolitanci vodili rezultatom 3:0, a meč će se pamtiti po tome da se Marek Hamšik izjednačio sa Dijegom Maradonom na vječnoj listi najboljih strijelaca "azura".

Slovak i El Pibe su postigli po 115 pogodaka. Opširnije čitajte OVDJE.

"Srećan sam zbog gola i njegove važnosti. Ali, ono što je mnogo bitnije od svega je da Napoli pobjeđuje. Protiv Torina je sve bilo lakše kada smo rano pogodili, to nam je omogućilo da mirnije igramo u nastavku", poručio je Hamšik.

Roma se mučila sa Kaljarijem, Dijego Peroti je promašio penal, ali joj je veliko slavlje donio Federiko Fasio pogotkom u 94. minutu.

Rezultati

Inter - Udineze 1:3 (Ikardi 16 - Lazanja 14, De Paul (penal) 61, Barak 77);

Torino - Napoli 1:3 (Beloti 64 - Kulibali 4, Zjelinski 25, Hamšik 30);

Roma - Kaljari 1:0 (Fasio 90+4);

Nedjelja: Verona - Milan (12.30), Bolonja - Juventus, Krotone - Kjevo, Fiorentina - Đenova, Sampdorija - Sasuolo (15), Benevento - Spal (18), Atalanta - Lacio (20.45).

Bonus video: