Dinamo nakon velike pobjede: Možemo da igramo sa svima

Nakon 3:2 iz ruskog meča, Dinamo je u revanšu na Maksimiru pobijedio sa 1:0 i drugi put u posljednje tri sezone izborio plasman u osminu finala

3029 pregleda 3 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

"U ove dvije utakmice smo u svim elementima bili bolji i zaslužili smo prolaz", kazao je Dinamov trener Zoran Mamić nakon što su "Modri" izborili plasman u osminu finala Lige Evrope sa dvije pobjede protiv Krasnodara.

Nakon 3:2 iz ruskog meča, Dinamo je u revanšu na Maksimiru pobijedio sa 1:0 i drugi put u posljednje tri sezone izborio plasman u osminu finala.

"Bili smo na vrlo visokom nivou i moramo uživati u ovoj pobjedi, premda nećemo imati previše vremena jer brzo slijede nove obaveze," dodao je Mamić.

Novinare je zanimalo želi li radije u osmini finala velikane kao što su Mančester junated, Milan, Arsenal ili možda nekog manje atraktivnog suparnika.

"Sve ekipe koje su prošle su dobre i zasluženo su ovdje. Što nam kuglice donesu to ćemo prihvatiti. Kada dođe vrijeme za tu utakmicu mi ćemo se pripremati."

Mamić je istakao kako je teško predvidjeti koliko daleko može ova ekipa.

"Možemo da igramo sa svima. Teško je definisati koji je to domet. Ima tu puno faktora, od sreće, do suđenja. Ali svjesni smo koliko momčad vrijedi. Momci vjeruju u svoj kvalitet i snagu i to me raduje. Idemo utakmicu po utakmicu," dodao je.

Povezani članci

25. Februar 2021.

Zvezda bez sreće u Milanu, Dinamo potvrdio prolaz

Bonus video: