Kad Real Madrid igra za istoriju...

Real u Abu Dabiju protiv Gremija ima šansu da prvi put u klupskoj istoriji bude prvak Španije, Evrope i svijeta - sve u istoj godini
60 pregleda 1 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.12.2017. 12:17h

Real Madrid, najveći klub na svijetu, ima priliku da kompletira najuspješnjiju sezonu u istoriji kluba.

Prvak Evrope, prvak Španije, osvajač Superkupa Evrope i Superkupa Španije, igra u Abu Dabiju protiv brazilskog Gremija za titulu "apsolutnog" na svjetskoj klupskoj sceni.

Niko do sada nije bio klupski prvak svijeta dva puta zaredom. Ekipa Zinedina Zidana može da postane prva i u toj "kategoriji", nakon što je u maju ove godine konačno srušila mit da jedan tim ne može da osvoji Ligu šampionu dva puta uzastopno.

"Uzbuđeni smo zbog same mogućnosti da dvije godine zaredom budemo najbolji na svijetu", kazao je Zidan.

Prvak Španije, prvak Evrope, prvak svijeta - sve u istoj sezoni? Čak ni velikom Real Madridu to nije uspjelo do sada.

"Kraljevski klub” je u međuvremenu bio bolji od Barselone u Superkupu Španije i Mančester junajteda u finalnom meču Superkupa Evrope.

Reklo bi se - savršena godina, da Ronaldo i drugovi ne zaostaju osam bodova za Barselonom u novoj sezoni Primere.

"Ovdje smo da ispišemo još jednu stranicu istorije, a potjeri za Barsom posvetićemo se kada se vratimo kući", istakao je Zidan.

Realov rival je brazilski Gremio iz Porto Alegrea, osvajač južnoameričkog Kopa Libertadores. Iz Brazila dolazi i posljednji vanevropski osvajač SP za klubove - otkada je Korintijans 2012. iznenadio Čelsi u finalu, titule su osvajali samo imovi sa Starog kontinenta (Bajern 2013, Real 2014, Barselona 2015. i ponovo Real 2016).

Madriđani, koji su u polufinalu jedva slomili otpor Al Džazire (2:1) igraju za treću titulu prvaka svijeta u posljednje četiri godine.

"Gremio je mnogo zahtjevniji protivnik od Al Džazire, a to znači da i mi treba da budemo na mnogo boljem nivou", dodao je Zidan.

Trener Gremija, Renato Gaučo, reprezentativac Brazila od 1983. do 1993. godine, kazao je da je svojevremeno bio bolji igrač nego što je sada Kristijano Ronaldo.

Utakmica Real Madrid - Gremio igra se večeras u 18 časova.

"Bio je dobar, a svako za sebe može da kaže da je najbolji. Za mene, Ronaldo je puno bolji", odgovorio mu je Zidan.

Bonus video: