Dečić opet osvojio Trešnjicu, Iljir Camaj pogodio iz prve akcije

Tuzani slavili u derbiju protiv Zete i drugi put ove sezone na Trešnjici. Tuzani su od 39 komšijskih derbija dobili sedmi, Zeta je slavila 22 puta

7237 pregleda 3 komentar(a)
Prvi proljećni minut Iljir Camaj krunisao golom, Foto: FK Dečić
Prvi proljećni minut Iljir Camaj krunisao golom, Foto: FK Dečić

Dečić je u derbiju u Zeti salvio prvu proljećnju pobjedu - 2:1. Derbiju u pravom smislu te riječi, ne samo zbog teritorijalne bliskosti dva komšijska kluba.

U prvih 40 minuta dominacija Dečića, ali i vođstvo od 11. minuta kada je nakon greške Sopa Kristijan Vuljaj lucidno propustio loptu kroz noge, a Anđelo Rudović sa desetak metara efektno i elegantno pogodio donji lijevi ugao.

Dečić je nastavio u boljem ritmu, bio brži, konkretniji, mada je najbolju šansu imala Zeta u 16. minutu, kada je Zeljković poklonio zicer Petru Orlandiću, ali je Velimirović fantastičnom odbranom spriječio izjednačenje.

Imao je Dečić nekoliko poluprilika. Pešukić je, sa druge strane sjajnim driblingom stvorio sebi prostor za udarac sa linije kaznenog prostora, ali preko gola.

U posljednih pet minuta Matija Lambulić je imao sjajnu poziciju da glavom pogodi, ali je Velimirović bio na mjestu.

- Odigrali smo najboje poluvrijeme od kada sam u Dečiću. Mislim samo dvije greške, bili smo brzi, dinamični...U nastavku smo znali da će Zeta izaći sa renomeom kluba koji znači u crnogorskom fudbalu, imali smo tri, četiri zicera da završimo utakmicu, ali je onda Iljir Camaj iz prvog kontakta uspio da pogodi. Mada smo opet potom sebi zakomplikovali tim penalom - kazao je trener Dečića Edis Mulalić.

Start nastavka protekao je u dominaciji Zete i odbranom Velimirovića nakon šuta Ivana Vukčevića. Dečić se odlučio da igra iz kontre i u 55. je dočekao fantastičnu - Rudović je izišao sam, predriblao golamana Zorana Akovića, ali je Janko Simović uklizavanjem spriječio gol.

U 57. minutu opet je Zeljković pogriješio, ali je Velimirović sjajno odbranio Marku Burzanoviću da bi 12 minuta kasnje na drugoj strani Vuljaj pronašao usamljenog Adrovića koji nije uspio da savlada Akovića u najboljoj šansi na utakmici.

Aković je bio nemoćan dva minuta kasnije (71), kada je Iljir Camaj prvi proljećnji minut na terenu pretvorio u sjajan gol. Sjajno se zagradio, stvorio prostor i pogodio bliži ugao.

Zeta se nije predavala, iskoristila je novu grešku odbrane da dobije penal, koji je u 81. realizovao kapiten Milojko.

Zeta je pokušavala, ali osim par poluprilika gosti nisu dozvolili novu grešku.

- Zaslužena pobjeda Dečića. Imali smo tu reakciju u drugom poluvremenu ali smo napravili previše grešaka i to u drugoj utakmici zaredom. Zadovoljan sam prvom proljećnom, ali ove dvije moramo da analiziramo i otklonimo te greške - naglasio je Ratko Dostanić, trener Zete.

Dečić kao i drugoplasirana Sutjeska ima 35 bodova, Zeta je na 27.

Bonus video: