Zidan: Braniću Benzemu do smrti

„Fudbal je timska igra, a Karim je u tome jedan od najboljih i braniću ga do smrti“, rekao je Zizu
3 komentar(a)
Karim Benzema i Zinedin Zidan, Foto: Reuters
Karim Benzema i Zinedin Zidan, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2017. 17:20h

Otkada je došao prije osam godina, Karim Benzema je sa Realom osvojio tri titule prvaka Evrope, dvije Primere i pregršt drugih trofeja, dao 185 golova, ali je stalno na meti kritika.

Francuzu se zamjera loša realizacija, navijači i mediji već godinama traže da mu Real dovede zamjenu, ali kako koji trener dođe, on opstaje.

I kod Zinedina Zidana je nezamjenljiv, iako je ove sezone dao samo pet golova. Legendarni Francuz smatra da kritičari griješe.

„Ne slažem se sa kritikama i ništa neću promijeniti. Ne zanimaju me samo golovi, jer je Karim drugačiji tip igrača. On neće dati 50 golova, ali radi druge stvari. Fudbal je timska igra, a Karim je u tome jedan od najboljih i braniću ga do smrti. Ima igrača koji ne igraju dobro i braniću i njih, ali to nije slučaj sa Benzemom. On igra odlično“, rekao je Zizu.

Real sjutra igra u finalu Svjetskog prvenstva za klubove sa Gremiom.

„Želimo da odnesemo kući još jedan pehar. Šanse su podjednake, mislim da nema favorita. Istorija ništa ne znači, važno je samo ono što uradite na terenu“, rekao je čovjek koji je sa Realom osvojio jednu titulu prvaka Evrope kao igrač, a dvije kao trener i traži treću i na svjetskim prvenstvima.

Bonus video: