Zvanično - Piksi selektor Srbije: Osjećam veliku podršku, presrećan sam i ponosan

Piksi je u selektora promovisan na svoj 56. rođendan

5065 pregleda 58 reakcija 3 komentar(a)
Stojković, Foto: Printscreen
Stojković, Foto: Printscreen

Dragan Stojković Piksi i zvanično je selektor Srbije, objavio je Fudbalski savez te zemlje.

Stojković je na klupi "orlova" naslijedio Ljubišu Tumbakovića, a prvi cilj biće mu da reprezentaciju odvede na Svjetsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Kataru.

Interesantno, Piksi je promovisan na svoj 56. rođendan.

„Presrećan sam i u isto vrijeme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nijesam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako vjerujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija. Takođe, osjećam veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bismo ostvarili naše ciljeve", rekao je danas Stojković.

Krajem marta počinju kvalifikacije za Mundijal - Srbija prvi meč igra 24. marta u Beogradu protiv Republike Irske. Tri dana kasnije u Srbiju stiže Portugal, a 30. marta slijedi gostovanje Azerbejdžanu. U grupi je još Luksemburg.

"Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mjesta u grupi. Kao što sam nedavno izjavio, moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspjeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolisati utakmicu. Biće i teških momenata, ali će i tada biti neophodno jedinstvo, vjera i optimizam da će prva sljedeća utakmica biti bolja. Još jednom želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na povjerenju i nadam se da ćemo zajedno imati razloga da se radujemo uspjesima naše reprezentacije“, rekao je Stojković.

Stojković je izabrao i saradnike. U stručnom štabu biće Goran Đorović, Saša Ilić i Bratislav Živković. trener golmana je Goran Čumić, kondicioni trener je Kacušito Kinoši iz Japana, a analitičar Nebojša Stamenković. Nemanja Filipović biće tim menadžer.

Uz selektora Dragana Stojkovića na mjestu direktora A tima biće Stevan Stojanović.

Bonus video: