Gvardiola: Nakon remija protiv VBA sam shvatio da moramo da se mijenjamo

Od tada, "građani" su slavili u 21 meču zaredom u svim takmičenjima

5762 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Petnaesti decembar prošle godine - Mančester siti je osvojio samo bod protiv Vest Broma na "Etihadu", rezultat je bio 1:1.

Dan kasnije Slaven Bilić je dobio otkaz u VBA, a Pep Gvardiola shvatio da nešto mora da se promijeni u igri "građana".

"Kada smo izgubili od Totenhema (2:0) shvatili smo da nismo tako sjajni, sve nam je bilo teško, ništa nije izgledalo prirodno za nas. Ali, dan poslije remija sa VBA, a taj meč smo mogli da dobijemo, preispitao sam sebe i rekao potom saradnicima: "ne sviđa mi se tim, ne sviđa mi se kako igramo". Nebitni su rezultati, jednostavno mi se ne sviđa kako izgledamo. Ne prepoznajem moju ekipu i način kako igramo", rekao je Gvardiola.

Od tada, Siti je slavio u 21 meču zaredom, od čega 15 u Premijer ligi i ubjedljivo je prvi na tabeli. Ima 14 bodova više od drugoplasiranog Mančester junajteda...

"Samo smo se vratili na naše osnovne principe. A, B, C - to je sve. Krila da idu visoko i široko, da imamo mnogo igrača u sredini terena, da trčimo kao životinje, da odigravamo mnogo pasova, da više razmišljamo šta da radimo na terenu", istakao je Gvardiola i nastavio:

"Ranije smo previše trčali i nismo zauzimali prave pozicije na terenu. Svi su išli lijevo-desno, a da nisu ni znali šta bi trebalo da rade s loptom. Naša najveća snaga je kada imamo posjed, svako mora da zna gdje mu se u svakom momentu nalazi svaki saigrač. To nam omogućava da budemo mirniji. Prethodno nismo bili tako dobri s loptom, željeli smo da brzo završavamo akcije, a kada napadate u tako visokom ritmu, onda ne možete da sabijete protivnika na njegovu polovinu", kazao je Katalonac.

Bonus video: