spisak fudbalske reprezentacije

"Tajni aduti": Radulović promoviše Đurđevića i Martinovića, povratak Saveljića

„Sokoli“ na otvaranju novog kvalifikacionog ciklusa gostuju Letoniji 24. marta, tri dana kasnije će dočekati Gibraltar, a 30. marta Norvešku

13187 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.03.2021. 20:58h

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović u nedjelju će objaviti spisak igrača za prve mečeve u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Radulović će, očekuje se, objaviti spisak od 30-ak imena, s obzirom na to da reprezentacija u martu igra tri utakmice u razmaku od šest dana.

„Sokoli“ na otvaranju novog kvalifikacionog ciklusa gostuju Letoniji 24. marta, tri dana kasnije će dočekati Gibraltar, a 30. marta Norvešku.

Na prvoj Radulovićevoj listi biće promjena u odnosu na prethodni period.

Uroš Đurđević, napadač Sportinga iz Hihona, debitovaće za Crnu Goru, nakon što je prihvatio poziv iz FSCG i selektora Radulovića.

Takođe, među kandidatima trebalo bi ponovo da bude Esteban Saveljić, defanzivac Rajo Valjekana, argentinsko-crnogorski fudbaler, koji se vraća u nacionalni tim nakon četiri godine.

Prvi poziv vjerovatno će dobiti i Ilija Martinović, defanzivac Maribora.

Izvjesno je da neće biti Stefana Mugoše, zbog restrikcija u putovanjima iz Južne Koreje...

"U sedam dana imaćemo tri kvalifikacione utakmice jakog ritma, postoji neizvjesnost zbog testova na koronavirus, tako da moramo imati 30 spremnih igrača za prvi kvalifikacioni ciklus. Svi igrači koji s ponosom, željom i karakterom hoće da igraju za naš nacionalni tim su dobrodošli i nemamo prostora i luksuz da se odreknemo bilo koga od njih", kazao je nedavno Radulović.

Preporučujemo za Vas