Uroš Đurđević je već nosio dres Crne Gore, na debi čekao 12 godina

Đurđević je 2009. godine bio na kampu FSCG za igrače kadetskog i omladinskog uzrasta, koje je pratio sadašnji selektor Radulović.

20719 pregleda 15 komentar(a)
Đurđević na okupljanju mladih igrača 2009., Foto: Arhiva
Đurđević na okupljanju mladih igrača 2009., Foto: Arhiva

Crnogorska fudbalska reprezentacija dobiće ozbiljno pojačanje u napadu - Uroš Đurđević naći će se na listi igrača, koje će Miodrag Radulović pozvati na prve mečeve u kvalifikacijama za Mundijal.

Prvi strijelac španske druge lige, napadač sa reputacijom, odlučio je da igra za Crnu Goru još prije mjesec i po, kada je i počela procedura dobijanja potrebnih dokumenata za promjenu državljanstva i dobijanje crnogorskog pasoša.

Sve je završeno, tako da nema smetnji da 27-godišnji Đurđević debituje za naš nacionalni tim.

Proceduru je olakšalo i to što je njegov otac rođen u Podgorici, ali i činjenica da je Đurđević već bio potencijalni reprezentativac Crne Gore.

On je 2009. godine bio na kampu FSCG za igrače kadetskog i omladinskog uzrasta, koje je pratio sadašnji selektor Radulović.

Bila je to generacija Luke Đorđevića, Vladimira Jovovića, Marka Bakića, Vukana Savićevića, Momčila Raspopovića, Dušana Lagatora...

Tada je 16-godišnji Đurđević bio član mlađih selekcija Obrenovca...

Do debija za Crnu Goru nije došlo, jer je bilo dosta administrativnih prepreka, s obzirom na to da je bio maloljetan...

Kasnije je Đurđević, rođeni Beograđanin, izgradio karijeru u Radu, pa u Viteseu i Palermu, nastupao u tom periodu za mlađe selekcije Srbije...

On je kasnije blistao 18 mjeseci u Partizanu, pa se preselio u Olimpijakos, a sada je treću sezonu u Sportingu iz Hihona.

U tekućoj je Đuka, kako ga zovu u Španiji, postigao 17 golova i "pićići" je Segunde.

Njegova otkupna klauzula iznosi 25 miliona eura...

Bonus video: