Lajpcig preuzeo vrh i navija za Borusiju u Klasikeru

Lajpcig preuzeo vrh tabele makar do kraja Klasikera od 18,30 sati na "Alijanc areni"

4922 pregleda 0 komentar(a)
Poulsen se nameće kao lider Lajpciga, Foto: Flashscore.com
Poulsen se nameće kao lider Lajpciga, Foto: Flashscore.com

Lajpcig je slavio u Frajburgu sa 3:0 i makar na nekoliko sati preuzeo je vrh Bundeslige.

Izabranici Julijana Nagelsmana došli su do sume od 63 boda, bod više od Bajerna koji od 18,30 dočekuje Borusiju Dortmund.

Nkunku u finišu prvog poluvremena donio je prednost na asistenciju Danca Jusufa Poulsena, da bi u nastavku sve bolji Norvežanin Aleksandar Sorlot i Šveđanin Forsberg osigurali pobjedu.

Volfsburg je poražen u Hofenhajmu sa 2:1, a svi golovi viđeni su do poluvremena. Baumgartner i Kramarić za domaćina, Veghorst za goste. "Vukovi" su preknuli niz od 10 utakmica bez poraza ali ostaće treći sa 45 bodova, pošto je Ajntraht remizirao sa Štutgartom - 1:1.

Poveli su gosti u 68. preko Austrijanca Saše Kalajdžića, koji je pogodio u šestoj utakmici zaredom. Filip Kostić je poravnao u narednom napadu.

Bajer je slavio u Menhengladbahu i prekinuo je niz od pet utakmica bez pobjede, dok je domaćin vezao sedmu utakmicu bez trijumfa. Jedini gol postigao je Patrik Šik u 76. minutu.

I Herta je prekinula niz od devet mečeva u kojima je samo dva boda osvojila, pošto je preokretom dobila Augsburg u Berlinu sa 2:1.

Bonus video: