Ilaiš Moriba - još jedan Barsin talenat i buduća velika zvijezda

Mladi Moriba sinoć zatresao mrežu Osasune i postigao prvi gol u dresu Barselone

4524 pregleda 0 komentar(a)
Moriba proslavlja pogodak, Foto: Reuters
Moriba proslavlja pogodak, Foto: Reuters

Fudbaleri Barselone savladali su sinoć u gostima Osasunu 2:0 i nakon 26 odigranih utakmica prišli madridskom Atletiku na samo dva boda zaostatka. Istina, "kolćonerosi" imaju dva meča manje - danas će igrati meč sa Realom - ali Barselona ove sezone nije bila ni blizu čelu tabele kao što je danas.

Meč u Pamploni sinoć su riješili Đordi Alba i mladi Ilaiš Moriba, koji su oba gola postigli nakon dodavanja Lionela Mesija. Veče će posebno pamtiti Moriba, koji je postigao prvi gol u dresu Barselone. Radi se o igraču, koji ima 18 godina, a koji je ove sezone ukupno odigrao tri meča u La Ligi, na kojima je zabilježio još dvije asistencije. Moriba je sinoć ušao u igru umjesto Serhija Busketsa u 67. minutu, a mrežu Osasune zatresao u 83.

"Volim da šutiram. Hvala Bogu što je lopta ušla u gol. Ovaj osjećaj nikada neću zaboraviti", poručio je Moriba nakon utakmice.

Kako to obično biva, već su krenula poređenja. Tako je objavljen podatak da je Moriba, kao i Ansu Fati prvi gol u dresu Barselone postigao protiv Osasune. Fati je protiv Osasune 31. avgusta 2019. godine zatresao mrežu i postao najmlađi igrač Barse, koji je postigao gol u La Ligi - imao je 16 godina i 304 dana. Moriba, koji je u januaru napunio 18 godina nalazi se na petom mjestu najmlađih Barsinih strijelaca - ispred njega su Fati, Bojan Krkić, Mesi i Pedri.

"Veoma cijenim Fatija i volim ga kao brata. Drago mi je što sam prvi gol postigao protiv istog kluba kao i on", dodao je Moriba.

On je u La Ligi ove sezone odigrao ukupno 106 minuta. Prvu asistenciju je zabilježio protiv Alavesa, drugu protiv Sevilje.

Kuman ga je javno pohvalio, rekavši da će šansu dobijati češće.

"Imao sam veliku sreću da prođem Barsinu omladinsku školu. Naučio sam mnogo u La Masiji", iskren je Moriba.

Mladić ne odustaje od titule. Barselona je posljednji put izgubila petog decembra prošle godine - od tada odigrali su 16 mečeva u La Ligi i zabilježili 13 pobjeda i remija.

"Nikada nijesmo pomislili da je liga gotova. Teško je, ali ne odustajemo od borbe", poručio je Moriba.

Bonus video: