Barsina budućnost: Igrači koji bi mogli da budu nosioci igre "blaugrane"

Ansu Fati, Ronald Arauho, Pedri, Oskar Minguesa, Riki Puć i Ilaiš Moriba igrači pred kojima je blistava budućnost

4014 pregleda 1 komentar(a)
Pedri, Foto: Reuters
Pedri, Foto: Reuters

Barselona je sinoć promovisala još jednog mladog fudbalera - Ilaiš Moriba zatresao je mrežu Osasune i postao peti najmlađi strijelac u istoriji kluba u La Ligi. Ispred njega na toj listi su Ansu Fati, Bojan Krkić, Lionel Mesi i Pedri.

Moriba je, piše "Marka" jedan od mladih igrača, koji su budućnost Barselone i predvodnici nove generacije - osim njega to su još Ansu Fati (18), Ronald Arauho (22), Pedri (18), Oskar Minguesa (21) i Riki Puć (21).

Šest fudbalera, koji u budućnosti mogu biti nosioci igre Barselone.

Pedrija već porede sa Andresom Inijestom. Njegova kontrola lopte i čitanje igre navode na pomisao da je u pitanju iskusan igrač, a ne fudbaler koji ima 18 godina. U Barselonu je došao iz Las Palmasa. Ove sezone zabilježio 39 nastupa u svim takmičenjima na kojima je tri puta pogodio mrežu protivnika, a četiri puta asistirao.

Ansu Fati je debitovao kod Ernesta Valverdea, ali i sa dolaskom Ronalda Kumana njegova minutaža je rasla, a uloga u timu bila značajna. Ove sezone je dobijao šansu prije Antoana Grizmana i Osmana Dembelea - odigrao ukupno deset utakmica, postigao pet golova, uz četiri asistencije, ali se povrijedio. Njegov napredak očekuje se nakon oporavka.

Ronald Arauho je tokom sezone mijenjao povrijeđenog Đerara Pikea. Po mišljenju navijača prikazao bolje partije od saigrača u odbrani - Samuela Umtitija i Klemena Lenglea. Odigrao 21 meč u svim takmičenjima i postigao gol.

Oskar Minguesa pokriva poziciju štopera, ali može da igra i na desnom beku, gdje je u nekoliko navrata mijenjao Seržinja Desta. To znači da Kuman ima opciju više.

Riki Puć je bio strpljiv i čekao šansu. Barselona je htjela da ga pošalje na pozajmicu, ali je igrač odbacio tu mogućnost. Odigrao 18 mečeva. Pogodio protiv Elćea i postigao pobjednički gol u penal seriji protiv Sosijedada u polufinalu Superkupa.

Posljednji, koji je zablistao je Ilaiš Moriba. Ove sezone odigrao tri utakmice u La Ligi - zabilježio gol i dvije asistencije. U Kupu kralja dva puta bio na terenu.

Bonus video: