Splićani teško povrijeđeni: Stigli na poziv kolega iz beogradskog podzemlja

Ukupno 20 navijača povrijeđeno je u žestokoj tuči na južnoj tribini tokom derbija, kada su se sukobile dvije frakcije navijača Partizana.
313 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2017. 17:46h

Splićani Ante Firić i Damir Tovarović teško su povrijeđeni u brutalnoj tuči na južnoj tribini stadiona Partizana, tokom vječitog derbija sa Crvenom zvezdom (1:1).

Kako piše „Slobodna Dalmacija”, Firić je hospitalizovan na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) i životno je ugrožen nakon što je u huliganskom sukobu zadobio ubodnu ranu nožem u predjelu leđa, a ima i hematom na mozgu.

Splitski list navodi da su, osim njega, u Beogradu po istom „poslu” boravili i još neki Splićani, među kojima i hrvatskoj javnosti dobro poznati Tovarović, koji je u sukobu dobio teške povrede.

Ukupno 20 navijača povrijeđeno je u žestokoj tuči na južnoj tribini tokom derbija, kada su se sukobile dvije frakcije navijača Partizana.

No, odakle među njima navijači iz Splita?

„Slobodna Dalmacija” piše da ni Firić, ni Tovarović, nisu dio hrvatske navijačke scene.

„Firić je u medije prvi put dospio nakon što je završio u istražnom zatvoru pod optužbom da je bio dio grupe koja je po narudžbi pretukla poznatog hvarskog ugostitelja Franu Žuvelu, dok je Tovarović u novinama uglavnom boravio na sportskim stranicama kao državni prvak u borilačkim sportovima”, piše “Slobodna Dalmacija”.

U Beograd su, navodno, došli na poziv kolega iz beogradskog podzemlja - frakcije navijača Partizana koja je htjela da povrati prevlast na južnoj tribini.

"Napadači" očigledno nisu dobro prošli - policija ih je izvela sa stadiona gole, brutalno izudarane, izgorene bakljama...

Galerija

Bonus video: