Njemci vjeruju u podvig protiv posrnulog Liverpula

PSŽ opet bez Nejmara protiv Barselone, ali je prolaz Katalonaca nakon 1:4 u prvom meču u domenu naučne fantastike

4625 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa prvog meča Lajpciga i Liverpula, Foto: Reuters
Detalj sa prvog meča Lajpciga i Liverpula, Foto: Reuters

Prije tri sedmice fudbaleri PSŽ-a odigrali su veličanstven meč, savladali Barselonu 4:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, ali će tu pobjedu morati da potvrde u večerašnjem (21:00) revanšu na “Parku prinčeva“.

U timu Maurisija Poketina neće biti Nejmara - Brazilac se nije oporavio od povrede, zbog koje je propustio i prvi meč. Ali, njegovo odsustvo ne mora da brine argentinskog stručnjaka. Tu je Kilijan Mbape, koji je zablistao u prvom susretu, pa će i večeras biti glavna prijetnja po gol rivala.

- Ostalo je još 90 minuta da odigramo. Barselona ima sjajne igrače - oprezan je Poketino.

Barseloni je za plasman u četvrtfinale potrebno čudo. “Blaugrana“ mora da pobijedi sa četiri gola razlike, što je u ovom trenutku u domenu naučne fantastike.

Jednom je, doduše, uspjela u tome, baš protiv PSŽ-a, prije četiri godine - Barsa je izgubila u Parizu 4:1, u revanšu je u legendarnoj “remontadi” slavila 6:1, ali čuda se ne dešavaju svaki dan...

- Mnogo toga zavisi od načina na koji uđemo u meč, energije i naše sposobnosti da realizujemo šanse. Oni su u prvom meču pokazali da su zaista efikasni. Ali, mi smo ekipa, koja uvijek stvara šanse - ništa nije nemoguće, ako budemo efikasni - kazao je trener Barselone, Ronald Kuman.

U drugom meču večerašnjeg programa Liverpul na neutralnom terenu u Budimpešti protiv Lajpciga brani dva gola prednosti stečena u prvom meču na istom terenu. “Redsi” su u katastrofalnoj formi, odavno su se oprostili od titule u Premijer ligi i Liga šampiona je jedina prilika da osvoje trofej ove sezone.

- Zašto možemo da osvojimo Ligu šampiona? Postoje dvije stvari - naš kvalitet i fudbal generalno. U svakoj sljedećoj utakmici imate neke šanse. Sada smo na poluvremenu meča sa Lajpcigom, ali ne sumnjam u momke. Borićemo se - poručio je menadžer Liverpula, Jirgen Klop.

U Lajpcigu znaju da nije sve gotovo. Šansa postoji i pokušaće da je iskoriste.

- Ne smijemo da ponovimo greške kao u prvom meču. Daćemo sve od sebe i nadamo se prolasku u narednu rundu. Momci znaju da je u fudbalu sve moguće - kazao je trener Lajpciga, Julijan Nagelsman.

Bonus video: